Vanmiddag hebben we in ons innovatiecentrum een groep internationale studenten mogen ontvangen van NHL-Stenden! Het was een middag waar samenwerking, innovatie, veiligheid en duurzaamheid centraal stond.

De themamiddag begon met een tour door ons innovatiecentrum waar we meerdere innovaties deelden met de studenten. Innovaties en thema’s die aanbod kwamen waren:

De 6D Driving simulator

Met behulp van de 6D Driving Simulator kunnen we de wegbeleving van weggebruikers in beeld brengen nog voordat een weg in gebruik genomen wordt. We kunnen erachter komen waar de focus ligt van de weggebruiker door de verschillende sensoren op de 6D Driving simulator. Zo kunnen we met behulp van de 6D Driving Simulator vroegtijdig gevaren opsporen die men anders alleen in de praktijk was tegen gekomen.

Het 180 graden scherm

Dit 6 meter brede scherm is ideaal om op een interactieve manier gezamenlijk 3D ontwerpen te bekijken en bespreken. De 3D ontwerpen die we maken worden steeds groter. Met behulp van het 180 graden scherm vlieg je door projecten heen en krijgt iedereen een goed overzicht van het volledige project.

Virtual Reality

Door gebruik te maken van 360 graden foto’s in combinatie met een 3D ontwerp kunnen we in VR een beleving bieden waardoor het eruit ziet alsof het project al gerealiseerd is. Onze 3D visualisator Jesper van der Heide liet de projecten zien waar hij aan heeft gewerkt.  Wil je met eigen ogen de mogelijkheden zien van deze 3D visualisaties, kijk dan op virtualengineering.nl

Brandveiligheid

Verder konden de studenten een presentatie over brandveiligheid bijwonen. Brandveiligheid is een belangrijk thema en onze expert Matthijs Ju kon ons aan de hand van een project bij een Recycling plant vertellen hoe wij omgaan met dit thema. Want een kans om brandveiligheid in het zonnetje te zetten zonder dat er een brand plaatsvindt laat Matthijs niet onbenut!

Masterclass

Naast innovatie stond duurzaamheid centraal. We zijn tijdens een masterclass ingegaan op verschillende mogelijkheden om een verouderde fabriek toekomstbestendig te maken. Zo kwamen de studenten met meerdere mooie ideeën over duurzaamheid, veiligheid en omgeving. 3 thema’s die bij renovatie een belangrijke rol spelen.

Wij willen de studenten van NHL-Stenden bedanken voor de mooie ideeën en de gezellige middag!