Antea Group gaat drinkwaterbedrijf Dunea helpen bij het concretiseren van alle plannen om ook in de toekomst iedereen in Zuid-Holland van drinkwater te kunnen voorzien. In een raamovereenkomst leveren we samen met zeven gerenommeerde bureaus in vier groepen multidisciplinaire ontwerp- en adviesdiensten. Op 5 maart 2024 werd dit bekrachtigd, tijdens een gezamenlijke proefrit op één fiets.

Waarborgen van de drinkwatervoorziening

Dunea staat voor een uitdagende taak: meer drinkwater leveren aan een snelgroeiende bevolking, droogteperiodes overbruggen, vervuiling van drinkwaterbronnen tegengaan en de grenzen van het huidige zuiveringssysteem doorbreken. Het programma Drinkwater voor de Toekomst moet antwoord op deze uitdagingen geven. Met dit plan wil Dunea de kwantiteit, kwaliteit en continuïteit van drinkwaterlevering borgen én tegelijkertijd waarde toevoegen aan de prachtige duinen. 

Bijzondere samenwerking

De ondertekening is het begin van een langdurige samenwerking tussen Antea Group, Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV, Arcadis, TAUW, Sweco, Billfinger Tebodin, Iv en Dunea. Door projecten in consensus te verdelen kunnen we efficiënter gebruik maken van beperkte technische capaciteiten en profiteren van het delen van elkaars expertise en kennis.

Onze bijdrage aan het Drinkwaterprogramma

De eerste werken uit de raamovereenkomst zijn al verdeeld. Onder de naam ‘Waterdicht’ zullen we samen met Witteveen+Bos en Royal HaskoningDHV alle pompen gaan vervangen tussen Bergambacht en de waterwingebieden in de duinen. Antea Group richt zich binnen het consotium voornamelijk op veldwerk- en conditioneringswerkzaamheden. Hiernaast zullen we onze consortiumpartners bijstaan in andere expertises zoals leidingenwerk.

Steven Sturm, projectmanager contracten: “Door onze samenwerking bieden we een unieke combinatie van kennis, ervaring en ongekende capaciteit in breedte, diepte en omvang, om Dunea te helpen met hun ambitieuze programma Drinkwater voor de Toekomst.”

Stap voor stap

Dunea is blij dat deze eerste stap nu is gezet. Wim Drossaert, directeur van Dunea: “Elke zomer is het spannender of we wel voldoende drinkwater hebben voor iedereen. Die zorg blijft totdat we de juiste vergunningen in handen hebben. Maar uitwerking van de oplossingen is absoluut een mooie concrete stap om de monsteropgave stukje bij beetje kleiner te maken.”