Met N-Positie draait Antea Group de huidige werkwijze omtrent stikstofdepositie-onderzoeken om. Er wordt in de allereerste fase duidelijk gemaakt waar welke mogelijkheden zijn, in plaats van achteraf te toetsen of een gemaakt plan of project past.

N-Positie rekent voor een gebied, bijvoorbeeld een gemeente, uit waar de grens ligt tussen wel en geen bijdrage. Hierdoor wordt direct inzichtelijk waar nog stikstofruimte en daarmee mogelijkheden liggen. Dit inzicht kan op allerlei fronten bijdragen aan het oplossen van de stikstofproblematiek in Nederland.

N-Positie en stikstofdepositie

N-Positie helpt bouwmogelijkheden inzichtelijk te maken, procedures te versnellen en toetscapaciteit te verkleinen. Hierdoor zorgt N-positie voor een gerichte aanpak waardoor geld en energie gericht en efficiënt worden ingezet om ontwikkelingen mogelijk te maken. Daarmee draagt N-Positie bij aan het oplossen van zowel de kleine als de grote uitdagingen van de stikstofcrisis.

Voortoets Stikstof

De N-Positie kaart kan ingezet worden bij de voortoets met betrekking tot stikstof. De voortoets stikstof wordt gebruikt om aan te tonen dat significant negatieve effecten op Natura 2000-gebieden op voorhand uit te sluiten zijn (Wnb artikel 2.9 lid 3 sub a). Deze voortoets is vormvrij, mits gebruik gemaakt is van een recent Aerius. Hieraan voldoet Npositie.

Download N-Positie informatiesheet

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring