“Ik ben Marijn en werk alweer 2 jaar als omgevingsmanager bij Antea Group. Ik werk aan diverse projecten binnen omgevingsmanagement. De projecten lopen uiteen van contractvoorbereiding, stakeholderparticipatie, vergunningenmanagement en conditionering, ecologie, verkeersmanagement en kabels & leidingen. Dit doe ik van de verkenningsfase tot de realisatiefase, afhankelijk van de vraag." 

Omgevingsmanagement

De komende tijd vertellen we je graag meer over omgevingsmanagement. Wat is omgevingsmanagement precies? Wat komt er allemaal bij kijken? En wat kan Antea Group voor jouw organisatie betekenen? Een aantal omgevingsmanagers van Antea Group stellen zich graag aan je voor

Wat is je grootste uitdaging in dit project?

Marijn: “Mijn grootste project is de contractvoorbereiding voor het project ‘Tilburg 3.0’ waar we de bedieningstechniek van op afstand beweegbare sluizen en bruggen renoveren. In totaal zijn dit 46 objecten in Noord-Brabant en Limburg. Het areaal is enorm verouderd en dient zeer ingrijpend vernieuwd te worden om de doorstroming en beschikbaarheid van de vaarwegen te garanderen. En te voldoen aan de eisen die aan bruggen en sluizen gesteld worden. Het is een behoorlijke klus om een kosteneffectieve uitvoeringswijze uit te rollen waarin rekening gehouden wordt met alle belangen van de stakeholders.''

"Ik ben de verbindende schakel tussen alle stakeholders van een project"


Marijn van den Bergh
Adviseur

Wat is het grootste compliment dat je gehad hebt als omgevingsmanager?

“Het grootste compliment kwam van een contractmanager. Hij vond mijn brede, integere blik op de omgeving van meerwaarde voor het vaststellen van de relevante stakeholders. Door de belangen van de stakeholders mee te nemen krijg je een beter project-resultaat vond hij. Dat vond ik een mooi compliment om te krijgen."

Wat is je gouden tip als omgevingsmanager?

“Investeer in een goede relatie met je stakeholder. Leer hem of haar kennen zodat je echt een gevoel krijgt bij de belangen die leven in de omgeving. Op deze manier zal een stakeholder ook beter naar jouw boodschap luisteren. Waar mogelijk kun je zelfs stakeholders deelgenoot maken van je eigen belang waardoor je draagvlak creëert. Wanneer je zaken aan de voorkant goed regelt, scheelt dit je veel werk tijdens de realisatie van het project."