Gravel onder afschot: Prestige Gravel

Gravel onder afschot: Prestige Gravel

Prestige Gravel is een bijzonder type gravel. Zowel de dieprode kleur als de speeleigenschappen zijn in veel opzichten vergelijkbaar met die van traditionele gravelbanen. Maar Prestige Gravel heeft meer te bieden. Met name de stabiliteit van Prestige Gravel is formidabel. Dit heeft Prestige Gravel te danken aan de speciale, fijne samenstelling.

Businesslijnen:
Tags:

Aangezien de toplaag harder is dan traditioneel gravel wordt er spanbelijning gebruikt. Die belijning blijft in de winter zitten. Hierdoor is Prestige Gravel een seizoensverlengende oplossing, met gravel. Alleen onder echt winterse omstandigheden, zoals extreme neerslag, sneeuw, vorst en opdooi, kan Prestige Gravel niet bespeeld worden.

Banen van Prestige Gravel worden gebouwd onder een zijdelings afschot van 0,4% tot 0,6%. Regenwater wordt zo niet alleen verticaal via het drainage systeem afgevoerd maar ook horizontaal naar een lijngoot. Dit betekent dat er na een regenbui weer snel gespeeld kan worden.

Zoals iedere baan heeft Prestige Gravel ook onderhoud nodig. Maar het intensieve voorjaarsonderhoud van traditionele gravelbanen, waarbij de toplaag elk jaar wordt gefreesd en opnieuw geprofileerd wordt, is op Prestige Gravel niet nodig. Het volstaat om de baan op te ruwen, af te strooien om het afschot in stand te houd en te walsen. Het intensieve voorjaarsonderhoud is in principe één keer per vijf jaar nodig.

Waarom kiezen voor Prestige Gravel:

  • Speeleigenschappen als traditionele gravel
  • Zeer hoge stabiliteit
  • Minder onderhoud dan traditionele gravel
  • Snel te bespelen na regen door verticale én horizontale afwatering
  • Seizoenverlengend

Downloads: