Hoe organiseert u assetmanagement in uw organisatie?

Hoe organiseert u assetmanagement in uw organisatie?

Assetmanagement is een complex samenspel. Tussen uitvoering en strategie, tussen nu investeren en later besparen, tussen gebruikers en organisaties. Maar hoe geeft u vorm aan assetmanagement? Welke taken, rollen en faciliteiten horen hierbij? En hoe verbindt u politiek, gebruikers en omgeving? Onze adviseurs helpen u om dit samenspel te organiseren. We adviseren, begeleiden en trainen.

In plaats van grote investeringen in nieuwe assets verschuift de aandacht steeds meer naar het continu aanpassen en verbeteren van wat we al hebben. Deze omslag in doen en denken is voor veel organisaties niet eenvoudig. Want, of het nu gaat om vastgoed of infrastructuur: hoe zorgt u ervoor dat investeringen bijdragen aan uw organisatiedoelstellingen? En hoe voorkomt u dat keuzes versnipperd worden genomen?

Van techniek tot stakeholders
Daarnaast is het landschap van assetmanagement er één met vele perspectieven. Assetmanagement gaat over risico’s, techniek, budgetten, stakeholders, data- en informatiemanagement. Al deze elementen moeten in elkaar grijpen, om assetmanagement maximaal te laten renderen en bestuurlijke doelen te verwezenlijken.

Invulling geven aan assetmanagement
Goed om te weten dat Antea Group u ondersteunt om invulling te geven aan assetmanagement. Bijvoorbeeld door in beeld te brengen hoe assetmanagement in uw organisatie is verankerd: wat gaat goed, wat kan beter? Maar ook door uw organisatie te verbinden met bestuur, gebruikers en omgeving. Daarbij begeleiden we organisaties bij implementatietrajecten, geven we vorm aan werkprocessen en trainen we mensen. 

Assetmanagement organiseren? Daarom kiest u voor Antea Group:

  • Kennis van vastgoed, infrastructuur, wetgeving, beheer en onderhoud en data- en informatiemanagement
  • Met gecertificeerde assetmanagers en aantoonbare kennis van ISO 55000 en PAS55
  • Ervaren partner voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties
  • We zijn marktleider in Nederland als het gaat om beheer en onderhoud van de openbare ruimte
  • Een team van organisatieadviseurs die veel ervaring hebben met veranderprocessen binnen organisaties