Zandkunstgras rood: TennisPro Vision

Zandkunstgras rood: TennisPro Vision

TennisPro Vision combineert de voordelen van gravel en kunstgras. Met TennisPro Vision hebben we een onderhoudsvriendelijke, all-weatherbaan ontwikkeld met speleigenschappen die vergelijkbaarzijn met gravel.

Businesslijnen:
Tags:

Eigenschappen

TennisPro Vision heeft stroef en stabiel oppervlak waarop glijden goed mogelijk is, prima balstuit en goed zichtbare balafdruk. Het onderhoud is daarentegen veel minder veeleisend dan gravel. Beregenen is bijvoorbeeld niet langer nodig. Bovendien zijn TennisPro Visionbanen vrijwel altijd bespeelbaar. Een TennisPro Visionbaan is opgebouwd uit een rode stabiliteitsmat, ingestrooid met rood keramisch zand. Zo is TennisPro Vision ook visueel vergelijkbaar met gravel.

Onze TennisPro Vision tennisbaan onderscheidt zich op het gebied van :

  • Vezelbezetting
  • Keramisch rood zand als speellaag
  • Originele TenCate LSR-vezels

Vezelbezetting

Bij de samenstelling van de stabiliteitsmat (die de functie heeft om het keramische rode zand te stabiliseren) is een uitgekiende vezelbezetting gekozen. De fijne, intensief en egaal verdeelde vezels zorgen voor de juiste baaneigenschappen. Het spelgedrag is voorspelbaar en spelers kunnen glijden naar de bal.   

Keramisch rood zand als speellaag

De stabiliteitsmat wordt tot net boven de vezel gevuld met rood keramisch zand. De tennisser speelt dus niet op de vezels, maar op het zand. Hierdoor is goed glijden mogelijk is en is de balafdruk zichtbaar. Het keramische zand is speciaal gebrand zand, waardoor de kleurechtheid gewaarborgd is. Geverfd zand passen wij niet toe, omdat deze banen sterk teruglopen in kleur en waterdoorlatendheid. 

Originele TenCate vezels

De originele TenCate vezels zijn speciaal voor deze tennisbaan ontwikkeld. De juiste garendikte is noodzakelijk om de stabilisatie van het rood keramische zand optimaal te houden en slijtage tot een minimum te beperken. 

Belijning

De belijning wordt op een speciale manier aangebracht, waardoor de zichtbaarheid van de belijning gewaarborgd is.