Low Car Diet

Low Car Diet #2 Oeps, nog 15%...

12 oktober 2017

Van 2 oktober t/m 3 november doet Antea Group weer mee met het Low Car Diet: de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. Het doel is om in 30 dagen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers gebruiken (in plaats van vervuilende auto’s) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. Onze bloggers delen hun ervaringen met het Low Car Diet.

Met de aan de overkant van de IJssel gelegen Lebuïneskerk nog niet eens in het vizier, verschijnt deze onheilspellende mededeling in mijn scherm. 

Wat was ik er trots op dat ik een gratis speedpedelec had geregeld bij Stappenbelt Specialized Concept Store te Apeldoorn. Na een succesvolle eerste Low Car Diet-dag met bus en trein van Deventer naar Amsterdam dreigt het nu verschrikkelijk mis te gaan. De batterij is bijna leeg! 

Lichte paniek maakt zich van mij meester. Snel beperk ik de elektrische ondersteuning tot een minimum en besluit de tussen de middag genuttigde boterham met pindakaas wat sneller te verbranden.  

Onderaan de Wilhelminabrug is het dan zo ver, de batterij is echt leeg... Eigenlijk valt het best mee en met een mooie afdeling in het verschiet, besluit ik de benen nog eens flink op de pedalen te zetten. Nog wat verhit terug op kantoor ledig ik mijn bidon en realiseer ik mij dat ik in twee dagen al bijna 300 autokilometers heb weten te vermijden. Een mooi begin.