Low car diet #3 stekkerstruggles

Low car diet #3 stekkerstruggles

18 oktober 2017

Van 2 oktober t/m 3 november doet Antea Group weer mee met het Low Car Diet: de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. Het doel is om in 30 dagen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers gebruiken (in plaats van vervuilende auto’s) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. Onze bloggers delen hun ervaringen met het Low Car Diet.

Stekker erin. Stekker eruit. Nog een keer de stekker erin. Weer rood licht rond de aansluiting. Volgens mij gaat er iets niet goed, maar ik heb geen tijd om te kloten. Dan maar niet bijladen tijdens het parkeren. En hopen dat die range op het schermpje klopt, ook bij 120 km/h. De ervaring met een elektrische auto is mooi. Een computer op wielen, slechts het geluid van banden op het asfalt. Heerlijk rustig zoef ik over de weg en de cruise control doet zijn werk.

Technisch gezien geen low car diet misschien, maar wel low in CO2 uitstoot. En dat is het doel. Na 2 uurtjes kom ik terug en is de auto zoals verwacht niet opgeladen. Een range van 120 km voor een rit van Utrecht naar Den Bosch moet voldoende zijn. En zo blijkt, als ik na 3 rondjes in mijn wijk een vrije laadpaal weet te vinden. Spannend, want nu moet die batterij wel écht opgeladen worden! De stekker gaat erin, het licht springt op wit. Is dat goed? Ik denk het wel…