Low Car Diet

LOW CAR DIET #4 Omnimodaal

26 oktober 2017

Van 2 oktober t/m 3 november doet Antea Group weer mee met het Low Car Diet: de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. Het doel is om in 30 dagen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers gebruiken (in plaats van vervuilende auto’s) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. Onze bloggers delen hun ervaringen met het Low Car Diet.

De week begint met een tram naar Amsterdam Muiderpoort. Vandaar een treinverbinding naar Almere Poort die best wel in orde blijkt te zijn. De last two miles kan ik lekker met de auto doen, die heb ik vrijdag op de P&R achter gelaten. Om tien uur een skype-overleg, even digitaal meekijken op het scherm van een collega om wat zaken na te lopen.

Dan word ik gebeld dat we morgen afspreken bij de Seats2Meet op Utrecht Centraal met collega’s uit Den Haag, Zeist en Breda. Dat klinkt eigenlijk wel logisch, maar daar wil ik niet met de auto naar toe. Die kan ik wel weer in Almere achter laten, ik zie wel hoe ik daar weer kom. Toevallig kan ik carpoolen naar een afspraak in Amsterdam West. Daarna afgezet op station Sloterdijk en met de trein naar centraal. Wachtend op de metro om thuis te komen besef ik me dat ik nu wel een heel divers dieet heb. Hoewel ik nog moet zien hoe ik morgen van Utrecht naar Almere kom…