Low Car Diet

Low Car Diet #5 Fietsen is gezond

3 november 2017

Van 2 oktober t/m 3 november doet Antea Group weer mee met het Low Car Diet: de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. Het doel is om in 30 dagen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers gebruiken (in plaats van vervuilende auto’s) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. Onze bloggers delen hun ervaringen met het Low Car Diet.

Het is droog als ik om een uurtje of 7 thuis wegfiets. Op naar het station van mijn woonplaats Lelystad. Ik ben mooi op tijd zodat ik nog even een bakje koffie kan halen. Weer is er een spaarkaart vol, de volgende is weer gratis!

Ik ga onderweg naar Rijkswaterstaat in Utrecht, de trein is rustig en al mailend en typend ben ik eigenlijk veel te snel in Amsterdam Zuid... Even overstappen en weer verder. Onderweg ben ik druk met een grote crisis op een project maar als ik in Utrecht aankom lijkt deze onder controle.

De bus naar Westraven gaat elke 5 minuten en is gek genoeg altijd veel sneller dan de sneltram, dat moet je maar weten. Keurig op tijd kom ik bij RWS aan. Na een zeer enerverend overleg ga ik op weg naar Oosterhout. De vestiging waar de dichtstbijzijnde bushalte 20 minuten lopen is, maar ook de vestiging waar je vanaf het prachtige nieuwe station van Breda fantastisch heen kan fietsen. Dus stap ik in Breda op de OV-fiets. Natuurlijk was de treinrit weer vlekkeloos, want het zijn grappig genoeg altijd de fervente automobilisten die het beste weten hoe vaak de trein vertraging heeft…

Na een middag Oosterhout fiets ik terug naar Breda waar ik per trein het kleine stukje naar Tilburg afleg, er staat een weekendje weg gepland. Vanaf Tilburg fiets ik naar Udenhout om mijn tas te brengen naar ons hotelletje, vervolgens fiets ik terug om mijn vrouw op te pikken in Tilburg. Na een heel gezellig diner fietsen we weer samen naar Udenhout waar we prachtig wandelen in de Drunense duinen. Buiten het feit dat reizen per openbaar vervoer vele malen relaxter, efficiënter, betrouwbaarder en vooral veel duurzamer is, is het ook nog eens een bron van heel veel lichaamsbeweging. Vandaag fietste ik 47 km, geweldig!