Low Car Diet

Low Car Diet #6 Reizen met het OV, een ja of nee?

3 november 2017

Van 2 oktober t/m 3 november doet Antea Group weer mee met het Low Car Diet: de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. Het doel is om in 30 dagen zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers gebruiken (in plaats van vervuilende auto’s) e-bikes, (deel)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer. Onze bloggers delen hun ervaringen met het Low Car Diet.

Door de miezerregen loop ik naar het busstation van Waalwijk. De route die ik als student zo vaak gelopen heb. Ik hoor de vogels fluiten, het is nog lekker rustig op straat. Dit keer laat ik de autosleutels thuis en wacht ik op de bus naar ’s-Hertogenbosch. In de bus sluit ik nog even de ogen.

Nu de trein 5 minuten vertraging had, haalde ik precies mijn aansluiting. Zo heb je soms geluk bij een ongeluk. Ik nam plaats op de reling van de treindeur. De jongeman naast mij verzekerde me dat dit de beste zitplekken waren; ondanks de drukte waren ze altijd vrij. 

Het woon-werk verkeer van vandaag nam aardig wat tijd (5 uur!) in beslag. Hier staat een besparing van méér dan 200 autokilometers tegenover.. Meer buitenlucht, meer lichaamsbeweging en meer sociaal contact zijn voor mij de pluspunten van het reizen met OV. En de Starbucks coffee op het CS natuurlijk.