benchmark openbare ruimte beheerprestaties verbeteren

Benchmark Beheer Openbare Ruimte

Beheerprestaties verbeteren

Jaarlijks gaan er tientallen miljoenen euro’s om in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Logisch dat je als bestuurder of beheerder wilt weten hoe jouw gemeente het doet ten opzichte van anderen. Om van elkaar te leren, om keuzes te verantwoorden en om te kijken waar beheer beter en slimmer kan.

Gemeenten vergelijken

Vergelijken resulteert in waardevolle inzichten. Bijvoorbeeld door te ontdekken wat een andere gemeente per m2 betaalt voor het beheer van groen, wegen of riolering. Of wat de ander investeert in afvalbeheer en hoe dit zich vertaalt naar de (beeld)kwaliteit. Kennis die helpt om contracten aan te scherpen, ambities bij te stellen en beheerprestaties te verbeteren. Met onze benchmark helpen we gemeentes graag om die stap te zetten. 

Beheerprestaties verbeteren? Ontdek onze benchmarkmogelijkheden

Benchmarking met CROW-standaard

Op initiatief van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag (later aangevuld met de Eindhoven en Arnhem), ontwikkelde CROW een standaard voor het benchmarken van beheer. Als specialist in het beheer van de openbare ruimte waren wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze gedetailleerde en betrouwbare benchmark. Uiteraard sluit ook onze eigen benchmark straks aan op de nieuwe CROW-standaard. 

Lees hier het nieuwsbericht

Landelijke benchmark Antea Group

Als specialist in het beheer van de openbare ruimte, voerden wij in 2017 een eigen benchmark uit. Inmiddels staan ruim veertig gemeentes in ons systeem en hebben we de ambities en beleidsdoelen van meer dan 120 gemeenten opgenomen. Aan de hand van deze benchmark lichten we beheerprestaties door en vergelijken deze met het landelijke beeld of met gemeentes naar keuze. Ook signaleren we trends in beheerland. Zo hebben we op basis van onze benchmark in 2017 een infographic en trendrapportage opgesteld.

Klik hier om de infographic en trendanalyse aan te vragen

Bekijk ook het filmpje en zie hoe het Dashboard werkt: