beheerprestaties verbeteren openbare ruimte benchmark

Beheerprestaties verbeteren

Het beheer van de openbare ruimte ligt steeds vaker onder een vergrootglas. Budgetten staan onder druk, terwijl we als maatschappij meer waarde toekennen aan een leefomgeving die gezond, heel en veilig is. Dit vraagt van beheerorganisaties om slim te investeren en maximaal te presteren.

Gemeenten vergelijken

Een manier om beheerprestaties te verbeteren, is door te kijken naar en te leren van andere gemeenten. Hoeveel geven zij per inwoner of vierkante meter uit aan riolering, groen, wegen of straatinrichting? Hoe vertaalt zich dit naar de kwaliteit van de openbare ruimte? En waar zit de verbeterruimte?

Benchmark Light

Van alle 380 gemeenten zijn landelijke kengetallen op basis van BGT-arealen en CBS-budgetten verzameld. Op basis van deze kengetallen vergelijken wij beheerprestaties met andere gemeenten. Deze benchmark hebben we in 2016 en 2018 uitgevoerd. Voordeel van de Benchmark Light is dat je geen informatie hoeft aan te leveren en snel een eerste indruk krijgt.

Benchmark met landelijke CROW systematiek

Op zoek naar een gerichtere en meer verdiepende benchmark? Doe dan mee met onze benchmark die aansluit op de nieuwe CROW-systematiek. Inmiddels staan er ruim veertig gemeenten op basis van deze systematiek in ons systeem. Je kunt op elk moment instappen en meedoen.

Leer van de ander: bench learning

De vergelijking levert interessante inzichten op over hoe jouw gemeente presteert ten opzichte van andere gemeenten. Nog interessanter is om met een aantal gemeenten in gesprek te gaan op specifieke onderwerpen. Dan kun je specifieke ervaringen en best practices delen: en zo wordt benchmarking benchlearning. Bij ons brede benchmark-abonnement nemen wij altijd een sessie op om met elkaar in gesprek te gaan over de bevindingen.

Advies op maat

Heb je een specifieke vraag of wil je een diepgaandere analyse? Laat het ons weten. Aan de hand van de cijfers en met onze jarenlange ervaring kunnen wij analyses en je adviseren hoe je beheerprestaties kunt verbeteren.