Best Value procurement inkoop aanbesteding

Best Value

De expert weer aan zet

De expert weer aan zet, dat is waar het bij Best Value om draait. Om projectrisico’s te minimaliseren wil je niet zomaar iedereen inhuren, maar alleen dié expert die de projectdoelstellingen gaat realiseren. Maar hoe vind je die expert? Of hoe kun je als leverancier je expertise laten zien?

Wat is Best Value?

De experts aan zet, dat is waar het bij Best Value om draait. Het is een aanpak omtrent het vinden en inzetten van de beste (beschikbare) expert voor het project. En daarmee de beste waarde te leveren aan de opdrachtgever. Immers, een echte expert doorgrondt het hele project op voorhand. Daardoor kan hij aan de voorkant alle risico’s inschatten en bij voorbaat al beheersen, waardoor faalkosten worden geminimaliseerd en de planning wordt gehaald.

Wanneer zet je Best Value in?

Sinds 2011 heeft Antea Group een uitgebreide ervaring in zeer diverse Best Value tenders en projecten. Zo passen we Best Value toe in onze eigen Ingenieurs- en Adviesdiensten, maar ook in onze realisatie tak zoals bij de aanleg van sportvelden, het realiseren van vismigratievoorzieningen of het leveren van beheersoftware en toonbankdiensten. Daarnaast begeleiden we onze opdrachtgevers (publiek èn privaat) in alle fasen van een Best Value proces: van voorbereidingen tot contractmanagement en van inschrijving tot oplevering.  

De juiste metrics

Antea Group heeft een team van 40 ingenieurs en adviseurs met het B-certificaat en relevante projectervaring, die worden gecoacht door een kernteam van vier ervaren Best Value adviseurs: Grietsje van der Heide - Wijma (A+) en Jasper Flapper (A+), Marleen Aarts (Bestuurslid Best Value Nederland en A) en Frank Smit (B). Samen staan zij voor een gedegen, zuivere Best Value aanpak. Gecombineerd met de inhoudelijke expertises van het Ingenieursbureau ondersteunen we onze klanten daadkrachtig, gericht op resultaat en met kennis van de techniek.

We helpen je graag verder met Best Value! We de volgende projecten en trainingen bieden wij aan:

Best Value advies en ondersteuning

 • Basistraining Best Value - Voor inzicht in het proces en filosofie van Best Value.
 • Ad hoc advies - Gewoon een vraag over Best Value of advies nodig in een Best Value project? We helpen je graag. 
 • Tenderschrijver - Een tenderschrijver nodig die je Plan van Aanpak in Best Value stijl kan opstellen? Jij levert de aanpak, wij schrijven het op. 
 • Interviewtraining - Bereid je als inschrijver optimaal voor op een Best Value interview in drie sessies. En als opdrachtgever in het beoordelen - of houden van interviews. 

Best Value opleidingen

 • Managementtraining - Je projectorganisatie krijgt steeds meer Best Value projecten uit de markt. Maar wat moet je als directie of management weten? In een dag ben je helemaal bij. 
 • Best Value B(+) opleiding - Volg deze opleiding en certificeer jezelf tot Best Value B (+) gecertificeerde. Vanaf 8 personen. 
 • Readiness Assessment - Vind je Best Value een leuk idee om eens te proberen voor het volgende project? Onderzoek dan eerst of je organisatie daar wel klaar voor is! 

Best Value tenderbegeleiding

 • Best Value Kickstart - Je wilt meedoen aan een Best Value tender, maar weet niet goed hoe je moet starten? We helpen je snel op weg met een stappenplan, projectspecifiek advies en tips voor de optimale voorbereiding. 
 • Basis tender support - Gedegen begeleiding van het proces tot inschrijving, volgens een vast stappenplan en voor een vaste prijs. 
 • Full tender support - Intensieve begeleiding vanaf de voorbereiding tot de interviews. Stap voor stap volgens een beproefde methode begeleid een A+ adviseur uw team naar inschrijving. 

Strategisch bedrijfsadvies

 • Ketenoptimalisatie - Gebruik de principes van Best Value om leveranciers te selecteren, strategische product-markt keuzes te maken en bedrijfsresultaten te optimaliseren. In samenwerking met Scenter. 
 • Organisatieadvies - Laat de principes van Best Value helpen bij het sturen op resultaten in plaats van aanwezigheid, op eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Haal het beste uit je medewerkers. 
 • Strategy Consultancy - Best Value principes toepassen helpen u om focus aan te brengen in uw strategie, afzetmarkt en klanten te bepalen, faalkosten te reduceren en winst te vergroten.

Media:

Kijk mee met Valentijn de Jong van Scenter en Jasper Flapper van Antea Group, tijdens het Best Value congres 2018 in Arizona Texas, waar ze hun A+ certificaat opnieuw halen.

Dag 1, vlog Valentijn de Jong
Dag 2, vlog Jasper Flapper
Dag 3, vlog Valentijn de Jong
Dag 4, vlog Valentijn de Jong

Downloads: