Soil Contamination Data Reports

Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK)

De bodeminfo-tool die een einde aan de inefficiëntie maakt

Het in beeld brengen van bodemkwaliteit en bijbehorende veiligheidsrisico’s bij graafwerkzaamheden in de bodem is noodzakelijk maar ook ontzettend tijdrovend. BDOK maakt een einde aan die inefficiëntie. Geen wachttijden meer van werkdagen, maar binnen tien tellen weten waar je als (storings)monteur, werkvoorbereider of engineer aan toe bent.

Elke dag gaan er duizenden (storings)monteurs en grondwerkers op pad. En er werken net zoveel engineers en werkvoorbereiders aan projecten die de ondergrond raken. Of het nu gaat om een storing, onderhoud of de realisatie van een werk: overal waar de schop de grond ingaat, is onderzoek nodig om medewerkers te beschermen tegen de risico’s van bodemverontreiniging.

Bodeminfo snel bij de hand

Bodemkwaliteitskaarten, uitgevoerde bodemonderzoeken en saneringen, ondergrondse tanks, het historisch bodembestand: allerlei bronnen moeten hiervoor geraadpleegd worden. Het duurt vaak één of meerdere werkdagen voordat je weet of je direct kunt graven, voorzorgsmaatregelen moet nemen of dat er een aanvullend bodemonderzoek nodig is. Zonde van de tijd. Zeker omdat er in veel gevallen niets aan de hand is.

BDOK maakt een einde aan de inefficiëntie

BDOK maakt een einde aan deze inefficiëntie. Hoe? Door al deze bodemdata te verzamelen en te vertalen naar diverse toepassingen. Een storingskaart voor monteurs en grondwerkers zodat ze binnen 10 seconden zien of ze ergens veilig aan de het werk kunnen. Maar ook een quickscan of uitgebreide rapportage voor engineers en werkvoorbereiders om bodemrisico’s al in de planfase snel in beeld te hebben. 

Vier productlijnen

BDOK biedt vier toepassingen die de werkprocessen voor aannemers, netbeheerders en adviesbureaus voorgoed veranderen. Al deze producten zijn online beschikbaar of te integreren in het eigen systeem.

  1. BDOK Storingskaart - De ideale app voor (storings)monteurs. Op elk mobile device hebben ze van elke locatie meteen de risicoklassen in beeld. Eenvoudige pictogrammen laten zien welke voorzorgsmaatregelen wel of niet nodig zijn.  
  2. BDOK Quickscan - Voor aannemers, engineers en werkvoorbereiders. BDOK Quickscan biedt snel antwoord wanneer er sprake is van een verdachte of verontreinigde locatie. Voldoet aan de eisen van de CROW publicatie 307 en later dit jaar aan de CROW publicatie 400. 
  3. BDOK Huisaansluiting - Biedt aannemers een gedetailleerde analyse, toetsing en beoordeling van kleine graaftrajecten en gaten op basis van diverse kaartlagen en broninformatie. Ideaal voor het beoordelen van graaftracés tot maximaal 15 meter. 
  4. BDOK Rapportage - Uitgebreide rapportage voor engineers volgens de CROW publicatie 307 en later de CROW 400. Snel en online beschikbaar via het tekenen van een polygoon of lijn in de kaart. Resultaat: een rapportage inclusief chemische analyse en  toetsingen, grondwaterstanden, verdachte activiteiten en overzichten van bodemonderzoeken, –saneringen en nazorglocaties.

 Gegarandeerd actueel, veilig en compleet

De data voor de BDOK-toepassingen halen we uit gevalideerde overheidsbronnen. De informatie (veiligheidsklassen en -maatregelen) die we toevoegen komt van gerenommeerde bodemadviseurs. Van vrijwel elke gemeente, provincie, waterschap en omgevingsdienstdienst hebben we bodemdata in huis. Eventueel zijn deze gegevens aan te vullen met eigen data. Elk half jaar worden deze data geactualiseerd. Hierdoor weet je zeker dat je met BDOK safe zit. 

Ook een efficiënter werkproces dankzij BDOK? Informeer eens naar de mogelijkheden bij één van onze adviseurs. 

BDOK is powered by Antea Group & Nazca It Solutions  

Downloads: