Amazon distributiecentrum gechecked

Logistiek

De ontwikkeling, bouw en renovatie van distributiecentra en logistieke hubs vergen veel kennis. Goed om te weten dat je in Antea Group een objectief partner vindt die je van a tot z door bouwprojecten loodst. Zo houd je grip op je project. Ook als het complex wordt.

Logistieke centra

Voor investeringsmaatschappijen, maar ook voor logistieke bedrijven en multinationals. We zijn in Nederland elk jaar betrokken bij de ontwikkeling, bouw en renovatie van logistieke centra. In de rol van projectmanager, maar ook steeds vaker als ‘huisadviseur’. Dit betekent dat we in een bouwproject van begin tot eind staan voor jouw belang. We zetten onze kennis en ervaring in om je volledig te ontzorgen. 

Onze kracht? Alle kennis onder één dak. En de instelling om samen voor het beste resultaat te gaan. Objectief en altijd in jouw belang.  

Integraal bouwadvies

Het zijn de raakvlakken die bouw van logistieke centra complex maken. Denk aan installatietechniek, ICT, brandveiligheid of de inrichting van de buitenruimte. Met Antea Group kies je voor een partner die ál die know how in huis heeft. Die ervoor zorgt dat ontwerpen en plannen logisch samenvallen: in elke fase van een project. Dit zorgt voor betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter proces. We ondersteunen je bij:

  1. Aankoop grond / Due diligence
  2. Haalbaarheidsonderzoek / bouw / planologie
  3. Bouwkundig en Installatietechnisch ontwerp [PvE, Bouwbesluit]
  4. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  5. Aanbesteding en Contractvorming [Bouwteam, UAV-gc, bestekken]
  6. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]

Een bouwpartner die je ontzorgt

Goed om te weten dat je tijdens het hele bouwproces een onafhankelijk partner aan je zijde hebt. Een partij die regelt wat er geregeld moet worden. We zorgen voor een vloeiende samenwerking met architect, aannemers en installateurs. We kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. We sturen op planning en budget. En we staan voor jouw belang wanneer we adviseren over meerwerk en koppelkansen.

Due Diligence

Grond aankopen of een bestaand pand op het oog? Dan wil je zeker weten dat je een goede investering doet. Voor investeringspartijen, huurders en verhuurders voeren we due-diligence onderzoeken uit naar bouwgrond en logistiek vastgoed. Hoe zit een gebouw constructief en bouwkundig in elkaar? Voldoet het wel aan de beoogde functie? Op basis van onderzoek stellen we een waardering op en adviseren je over de aankoop en herontwikkeling.

Energietransitie in logistieke gebouwen

Wie bouwt of renoveert wil energie besparen. Er zijn dan talloze routes die je kunt volgen: zonnepanelen, Warmte Koude Opslag of warmtepomp? We denken met je mee over wat voor jou de beste koers is. Waaraan moet je voldoen, wat zijn je ambities? Hoe dragen installaties, constructie en bouwkundige aspecten daaraan bij? Met welke technieken moet je rekening houden? Door naar het volledige plaatje te kijken zorgen we ervoor dat je slim investeert; nu en later.

Innovatief bouwen

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. We zetten nieuwe technologie in om tot goede integrale ontwerpen te komen, raakvlakken te managen, de samenwerking te verbeteren en de voortgang te bewaken. Denk aan het 3D-inmeten van gebouwen, integraal BIM-ontwerp, drone-inspecties of de bouw van digital twins.  

Meer weten? Neem contact op met onze adviseur!