omgevingswet training cursus masterclass opleiding

Masterclass Introductie Omgevingswet

Capelle aan den IJssel, Deventer of Heerenveen

In deze raadsperiode treedt de Omgevingswet in werking. 1 januari 2021 lijkt nog ver weg, maar is veel dichterbij dan je denkt. Mogelijk ben je als gemeenteraad, College of ambtelijke organisatie al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om de invoering goed te laten verlopen. Maar het kan ook zijn dat je nog maar aan het begin staat van het hele proces. In dat geval is er de Antea Group Masterclass Introductie Omgevingswet.

In de Masterclass gaan we in op de hoofdlijnen van de wet, de bedoeling ervan en nemen we de laatste stand van zaken door. Daarnaast helpen wij zicht te krijgen op al die vragen waar je een antwoord op zult moeten formuleren en geven wij je een beeld van het proces dat je de komende jaren zult moeten doorlopen. Daarbij komen nadrukkelijk ook aan de orde rol en positie van gemeenteraad en College, alsmede de gevolgen van de invoering voor werkwijze en cultuur binnen de ambtelijke organisatie.

Kortom, in deze Masterclass introduceren wij je in de wereld van de Omgevingswet. En hoewel kennisoverdracht voorop staat, ruimen wij in de Masterclass ook tijd in voor interactie.

Voor raadsleden, wethouders en ambtenaren

De Masterclass is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de publieke sector en geïnformeerd wil worden over de hoofdlijnen en de doelen van de Omgevingswet, in het bijzonder voor raadsleden, wethouders, en ambtenaren. De Omgevingswet heeft aanzienlijke gevolgen voor het samenspel tussen raad, college en ambtelijke organisatie. De aanwezigheid van deze verschillende rollen in één Masterclass draagt bij aan het inzicht in de gevolgen van de Omgevingswet en aan het onderlinge begrip.

Programma Masterclass

  • Inhoud en bedoeling van de Omgevingswet op hoofdlijnen
  • Korte schets van de bijbehorende lagere regelgeving
  • Stand van zaken en tijdpad van invoering
  • Rolverdeling tussen gemeenteraad, College en ambtelijke organisatie
  • De te nemen stappen richting invoering

Incompany training Omgevingswet

Deze training graag incompany plannen voor een specifieke doelgroep? Stuur ons dan een bericht met een indicatie van het aantal deelnemers en specifieke wensen. Ook kan Antea Group incompany trainingen verzorgen over:
  • Het effect van de omgevingswet op jouw organisatie
  • Participatie en de Omgevingswet
  • De gevolgen van de omgevingswet voor het College en op welke vragen het College een antwoord zal moeten formuleren
  • Het Instrument programma binnen de Omgevingswet.