bro data basisregistratie ondergrond impactanalyse

Basisregistratie Ondergrond (BRO)

Bereidt jouw organisatie zich voor op de Basisregistratie Ondergrond? En kun je hierbij de nodige expertise en ondersteuning gebruiken… Bijvoorbeeld als het gaat om contracten, processen en afspraken? Of op het gebied van ICT, vergunningverlening en handhaving? De experts van Antea Group helpen je op weg.

Businesslijnen:

De BRO is vanaf 1 januari 2018 van kracht en bestaat uit 26 registratieobjecten. Op 1 januari 2018 traden de eerste vier registratieobjecten in werking: Geotechnisch sondeeronderzoek, Grondwatermeetput, Bodemkundig Boormonsterprofiel en Mijnbouwwet. Daarnaast wordt voor BRO een methode van zelfcontrole ingevoerd: in 2019 is de ENSIA BRO een wettelijke verplichting. Kortom: werk aan de winkel.

De impact

De BRO is één van de weinige basisregistraties die gefaseerd wordt ingevoerd en waar bij de start geen grote hoeveelheden data worden opgebouwd. Ook is er geen applicatie bij de bronhouder beschikbaar om de BRO-registratie in bij te houden. Informatie van bronhouders (Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en andere bronhouders) wordt rechtstreeks via internet aangeleverd.

Werkprocessen BRO

Dit maakt dat de BRO veel impact heeft op de werkprocessen binnen gemeenten, waterschappen en provincies. Maar hoe richt je processen zo in dat je als bronhouder informatie goed aanlevert? Wat doe je met terugmeldingen? En hoe zorg je voor goede contracten en afspraken? Op deze vragen geven we graag het antwoord.

Workshop BRO

Zo is onze workshop BRO een prima vertrekpunt voor de implementatie van de BRO. In de workshop nemen we bronhouders in vogelvlucht mee door de BRO en de veranderopgave. Wat gaat er concreet veranderen? Wat betekent dit voor de dagelijkse processen en waar moet je beginnen? Aan de hand van jouw organisatie en relevante cases geven we antwoorden en best practices.

Cursus BRO voor gemeentelijke bronhouders

Om concrete stappen maken, organiseert Antea Group voor gemeentelijke bronhouders een cursus BRO. Deze cursus biedt inzicht in de achtergronden van de BRO en in het krachtenveld dat hiermee gemoeid is. Tot slot maken we met alle deelnemers een opzet van het plan van aanpak met inzicht in de stappen die (nog) genomen moeten worden. De eerste cursussen starten eind augustus 2018.

Impactanalyse en plan van aanpak

Ben je op zoek naar een impactanalyse of een plan van aanpak? Goed om te weten dat we de kennis én de mensen in huis hebben om je op weg te helpen. We brengen in kaart welke impact de BRO heeft op afdelingen, processen en contracten. Maar ook welk krachtenveld daarmee is gemoeid. Op basis daarvan helpen we bij het opstellen van een plan van aanpak.

BRO Projectleiders

Daarnaast biedt Antea Group ervaren projectleiders die je organisatie ontzorgen bij de implementatie van de BRO: van ICT, werkprocessen tot en met contractbeheer. Experts die de implementatie van de BRO voorbereiden, vormgeven en realiseren. Die ervoor zorgen dat je organisatie volledig BRO-proof is, zonder dat je daar omkijken naar hebt.

Goed van start met de Basisregistratie Ondergrond? Neem contact op met één van de BRO-specialisten van Antea Group.