circulariteit circulaire economie duurzaamheid

Circulariteit

Samenwerking in de keten

De startups schieten uit de grond, een deeleconomie wordt opgestart, concurrenten starten met product-as-a-service: de markt verandert. De aanleiding is het groeiende animo voor de circulaire economie. Meegaan met deze transitie kan voor organisaties een uitdaging zijn: de verdienmodellen en processen zijn momenteel nog gericht op de lineaire economie.

Onze circulaire adviseurs ondersteunen bij het vormgeven van deze transitie. Wij zijn bekend met verschillende sectoren. Zo varieert ons werkveld van het faciliteren van samenwerkingsverbanden ten behoeve van het recyclen van plastics in ziekenhuizen, tot grondstofstromen analyses voor gemeenten en bedrijven, en studies naar natuur inclusieve landbouw en businessmodellen.

Circulariteit: Samenwerking in de keten

Door deze brede ervaring kunnen wij helpen bij het aanjagen van de essentie van een circulaire economie: samenwerking in de keten! Binnen een circulaire economie draait het namelijk om ketensamenwerking; van het opstarten tot het behouden ervan. Niet alleen bij externe organisaties speelt dit, ook intern zal er samengewerkt moeten worden binnen organisaties waarbij de transitie begint bij bewustwording en transparantie.

Het vormgeven en concretiseren van de transitie kan op diverse manieren.  We denken dan ook graag met je mee wat het beste bij jouw organisatie past.