Expertisecentrum GIS

Expertisecentrum GIS

GIS wordt vaak gebruikt als verzamelterm voor allerlei activiteiten rondom het inwinnen, analyseren, verrijken en koppelen van gegevens. Daarom lichten wij u graag toe wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Mobiel GISHet expertisecentrum GIS is binnen de businessgroep Ruimtelijke Informatie van Antea Group werkzaam. Binnen dit centrum werken ongeveer 20 GIS-experts aan  allerlei projecten ter ondersteuning van onze opdrachtgevers.

De kracht van GIS ligt in de koppeling van administratieve data aan geografische gegevens om hiermee via analyses tal van  informatie-managementvraagstukken op te lossen.

Daarnaast geeft het gebruik van kaartmateriaal, de gebruiker goed inzicht en overzicht in de scope van het project. Elke collega heeft een eigen specialisme waardoor het Expertisecentrum GIS, aan een breed scala projecten met verschillende methoden en technieken vorm kan geven.

Waar kunt u ons voor inzetten?
GIS wordt vaak gebruikt als verzamelterm voor allerlei activiteiten rondom het inwinnen, analyseren, verrijken en koppelen van gegevens. Daarom lichten wij u graag toe wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Advies geodata-management
Door onze brede kennis op het gebied van GEO-ICT adviseren wij organisaties rondom alle facetten van het gebruik van geodata. Hierin worden processen beoordeeld en verbeterd en werkstappen tot instructieniveau uitgewerkt. Het beheer van data (technisch) wordt georganiseerd en het geodatamodel wordt opgebouwd met behulp van GIS.

Mobiele GIS-inwinning
Wij richten mobiele middelen (tabletPC, smartphone, iPad) voor onze klanten in waardoor zij snel, efficiënt en kwalitatief hoogwaardig gegevens in kunnen winnen. Hiermee wordt tijd en geld bespaard door ter plaatse alle gegevens te verwerken.

WebGIS
Door middel van ingerichte WebGIS-applicaties raadplegen en bewerken onze klanten via internet 24 uur per dag actuele informatie. Hierdoor werken onze specialisten en uw organisatie samen aan een project en communiceren we altijd over dezelfde informatie. Wij richten het WebGIS voor u in en onsluiten en hosten de gegevens via uw intra- of internet. Uiteraard kunnen wij de applicatie ook voor u hosten, geheel afgestemd op uw organisatie.

Organisatie- inrichting en opleidingen GIS
Wij zien dat GEO en GIS een steeds grotere plaats inneemt in allerlei organisaties. Wij helpen onze klanten bij het opzetten van de organisatie hieromheen. Wij adviseren u bij de inrichting van de voor uw organisatie meest geschikte applicaties en programmatuur en verzorgen vervolgens opleidingen voor nieuwe collega's in het werkveld. Ook ondersteunen wij u bij het uitwerken van de meest efficiënte werkprocessen rondom GEO en GIS.

Data-analyse en vervaardigen kaarten
Het analyseren van gegevens en het vervaardigen van kaartmateriaal waarin de te presenteren gegevens aansprekend zijn weergegeven.

Detachering GIS
Heeft u tijdelijk behoefte hebben aan een ervaren GIS medewerker? Onze collega's vinden het leuk bij u in huis mee te draaien en de klus te klaren. Hierbij wordt niet alleen het project uitgevoerd maar kijken we ook direct naar verbeteringen in het werkproces om u verder te helpen.

Wij werken voor gemeenten, waterschappen, provincies, Rijkswaterstaat, veiligheidsregio's, brandweer, aannemerij en nutsbedrijven.

GIS, wij weten dat het handig is