Omgevingswetspel

Omgevingswetspel

Antea Group en CB5 ontwikkelden een spel voor overheden om op een eenvoudige en interactieve wijze kennis te maken met de doelen en instrumenten van de Omgevingswet.

De ontwikkeling van de Omgevingswet is in volle gang. De wet zelf treedt pas in 2021 in werking, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Aangezien de wet grote veranderingen met zich meebrengt, is het belangrijk om daar als organisatie tijdig op voorbereid te zijn.

Het Omgevingswetspel

Het Omgevingswetspel heeft de vorm van een ganzenbord waarbij uitdagende vragen en stellingen over de onderwerpen omgevingsplan, omgevingsvisie en omgevingsvergunning aan bod komen. De vragen zijn praktijkvoorbeelden waar wij als organisatie al mee te maken hebben gehad en geeft de deelnemers de kans de nieuwe wet eigen te maken en na te denken over de impact van de wet in de eigen omgeving.

Workshop Omgevingswet

Het spel maakt onderdeel uit van de workshop 'Aan de slag met de Omgevingswet'. De workshop geeft in een korte tijd inzicht in de werking van de Omgevingswet, geeft aan welke items voor u het meest actueel zijn (inhoud/organisatie/proces/positionering etc.) en inspireert u en uw medewerkers om zich voor te bereiden op deze stelselherziening en rol daarin.

Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van ontwikkelingen rondom de Omgevingswet.