Antea Group Robuustheidsmeter

Antea Group Robuustheidsmeter

Voor de beste weg naar robuustheid

Dat een wegontwerp robuust en maatschappelijk verantwoord moet zijn, wist u al. Maar wat is eigenlijk robuust? En wanneer is een weg maatschappelijk verantwoord? Als ik de kosten beperk en de levensduur verleng, ben ik er dan? En is daar niet juist de CROW voor? Welke criteria zijn er eigenlijk? En hoe vind ik een optimale balans? De Robuustheidsmeter maakt het inzichtelijk.

Businesslijnen:

Een robuuste weg is meer dan de CROW hanteren of levensduur van het asfalt verlengen. Robuust betekent voor Antea Group de mate waarin een weg tijdens zijn geplande levensduur zijn functie betrouwbaar blijft vervullen, ongeacht wisselende omstandigheden en zonder overmatig onderhoud. De Antea Group Robuustheidsmeter combineert deze speerpunten en voegt de robuustheidscriteria samen tot één integrale weergave van uw weg. Hoe scoort uw weg, waarom en hoe kan het beter?  

De Robuustheidsmeter is het eerste online meetinstrument dat een wegbeheerder in staat stelt criteria objectief en integraal te meten op een bestaande of nieuw te ontwerp weg of wegdelen. Met het integraal meten van de criteria krijgt u een beeld van de robuustheid van een weg, gemeten langs de lat zoals RWS die in de basis hanteert en door uzelf met weging op maat is gemaakt. De resultaten geven concrete verbetermogelijkheden voor bestaande wegen en advies bij het ontwerpen van nieuwe wegen.  

Middels een meerkeuze vragenlijst wordt informatie over de weg gekregen, of dat nu een bestaande weg of een nieuw ontwerp betreft, op de onderwerpen weginrichting, wegbouwkundige, wegontwerp, omgeving en innovatie. De resultaten worden samengevat en eenvoudig weergegeven op een dashboard. U ziet in één oogopslag hoe uw weg scoort en waar verbeterpunten te behalen zijn.