Incidentenonderzoek

Assistentie om lering te trekken uit statistische gegevens

Het is niet te hopen, maar ook in uw gemeente of bedrijf kan een brand ontstaan, die lastige vragen over de brandveiligheid oproept: "Wat was de oorzaak van de onverwacht grote/snelle/bijzondere brand?", "Is de situatie (op het bedrijf, in deze gebouwen) nog wel veilig?", "Hoe te voorkomen dat het nogmaals zover komt?", etc.

Wij zijn niet gespecialiseerd in forensisch brandonderzoek, maar kunnen u goed van dienst zijn om lering te trekken uit het verloop van een brand, explosie en dergelijke incidenten.

Voorbeelden met grote uitstraling zijn de woningbranden in Hoofddorp en Zaanstad.

Een ander specialisme van adviesgroep SAVE is het praktijkgericht toepassen en interpreteren van brandstatistiek. Het blijkt dat er uit (summiere) statistiek van kleine en grotere (brand)incidenten soms zinvolle aanzetten voor nieuw beleid zijn te af te leiden.

Hetzelfde geldt voor waarnemingen uit brandveiligheidscontroles. Die kunnen worden ingezet voor een slim handhavingsbeleid.

Adviesgroep SAVE biedt u assistentie om lering te trekken uit statistische gegevens waarover grotere bedrijven, ministeries, gemeenten, regio's of provincies soms beschikken.