Save Digiplan

Overzichtelijk, 24/7 bereikbaar en altijd actueel

U kent ze wel: papieren tijgers. Documenten en plannen die een eenzaam bestaan leiden in kast of lade. Goed bedacht, maar lastig in de omgang. Digiplan zorgt ervoor dat papieren tijgers wél hun tanden laten zien. Overzichtelijk, 24/7 bereikbaar en altijd actueel.

Een goed plan is één. Maar bij adviesgroep SAVE vinden we dat plannen ook gebruiksvriendelijk en hanteerbaar moeten zijn. Daarom ontwikkelden we Digiplan. Interactief ontsluiten Digiplan is een webapplicatie waarmee u kennis en adviezen interactief kunt ontsluiten. Waar en wanneer u maar wilt. Met heldere menustructuren, overzichtelijke interface en logische klikpaden kunnen gebruikers informatie snel en eenvoudig ontsluiten. Toepassingen Digiplan is breed toepasbaar: van veiligheidsrapport en noodplan tot brandveiligheidsstudie en calamiteitenplan. Op dit moment zijn er voor Digiplan de volgende toepassingen:

  • Veiligheidsrapporten (Brzo en Pbzo);
  • Brandveiligheidsstudies (Integraal Plan Brandveiligheid, Master Plan Brandveiligheid, Uitgangspuntendocument);
  • Noodplannen;
  • Calamiteitenplannen;
  • Risico-inventarisaties (RI&E, ARIE, Explosieveiligheidsdocument);
  • Risicoprofielen veiligheidsregio's;
  • Capaciteitenanalyses.

Stand-alone op pc of laptop Naast het raadplegen van Digiplan via internet is het mogelijk om de inhoud 'stand-alone' te plaatsen. Internet is immers (nog) niet overal beschikbaar en de verbinding met internet kan ook wegvallen. Installeer de inhoud van het Digiplan daarom op een lokale computer of laptop. De inhoud is hiermee beschikbaar zonder de noodzaak voor een internetverbinding. De stand-alone versie heeft exact dezelfde omgeving als de online versie en kan eenvoudig worden overschreven door de meest recente versie. Naar papieren versie of PDF Tenslotte is het mogelijk om vanuit de Digiplan-module een print of een digitale versie in PDF-format te maken. Dit is een eenvoudige actie die met één druk op de knop is uit te voeren.

Meerwaarde

Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk Digiplan is gebaseerd op de techniek waarmee websites worden gemaakt. Dankzij heldere menustructuren, een overzichtelijke interface en logische klikpaden kunnen gebruikers informatie snel en eenvoudig ontsluiten. Multimediaal Digiplan ondersteunt niet alleen tekst en afbeeldingen, maar ook geluid, kaartmateriaal, video en simulaties. Digiplan is via internet te benaderen voor gebruikers, maar kan ook stand-alone op PC of laptop worden geïnstalleerd. Altijd actueel Bij het beheer van plannen en documenten is actualiteit belangrijk. Het komt vaak voor dat plannen niet actueel zijn omdat eerder uitgegeven versies niet worden vervangen door gewijzigde versies. Met Digiplan behoort dit probleem tot het verleden. Aanpassingen worden direct verwerkt via de centrale beheermodule van Digiplan. Hierdoor hebben raadplegende personen en partijen altijd een recente versie beschikbaar. Voordelen van Digiplan op een rijtje - Ontsluit plannen en documenten eenvoudig en overzichtelijk - Centraal versiebeheer: altijd actuele inhoud - 24/7 bereikbaar en beschikbaar - Vele toepassingen mogelijk - Ook stand-alone bruikbaar op pc of laptop

Klik hier voor meer informatie over Save Digiplan.