Smart City M.apps

Smart City M.apps

De app voor snel inzicht in de leefomgeving

Antea Group heeft een app ontwikkeld voor bestuurders en beleidsadviseurs van gemeentes: Smart City M.apps. Deze partijen hebben zelf vaak geen beschikking tot een beheersysteem maar met deze app verkrijgen zij informatie over de onderdelen in de openbare ruimte uit het beheersysteem van de gemeente.

Dashboards

Overzichten van deze onderdelen worden dynamisch gepresenteerd op dashboards. Op de dashboards staat informatie over areaalverdeling, kosten, kwaliteit en budgetten. Betrouwbare informatie die makkelijk en overal, op elk moment beschikbaar is. Eén van deze dashboards is Dynamic Monitor Riolering maar natuurlijk kan voor elke beheervraag een dashboard ontwikkeld worden.

Dynamic Monitor Riolering

Het dashboard levert alle relevante informatie over de riolering in uw gemeente. En dat op een simpele, interactieve en overzichtelijke manier. De Dynamic Monitor Riolering is handig voor het opstellen van strategische waterplannen, gemeentelijke rioleringsplannen en technische basisrioleringsplannen. Maar ook voor mensen die betrokken zijn bij de aanleg van nieuwe riolering.

Intuïtief gebruik

Bijzonder is dat alle onderdelen in het dashboard (grafieken, kaart of luchtfoto) aan te klikken zijn. De andere onderdelen passen zich aan op basis van de gekozen selecties. Dynamic Monitor Riolering geeft inzicht in:

  • De baten
  • Strengfunctie en stelseltype
  • Kostenverloop en opbouw
  • Meldingen en verloop
  • Stelselkwaliteit voor afstroming, stabiliteit en waterdichtheid

Antea Group ontwikkelde dit dashboard op basis van de technologie van Hexagon Smart M.apps (geleverd door Imagem Benelux). En is te koppelen aan eigen data, zoals het beheersysteem, financiën, meldingen. Maar ook aan data van bijvoorbeeld energiemaatschappijen en opendata platforms zoals het Centraal Bureau van de Statistiek. Door een automatische verversing van de brondata is de bestuurder altijd up-to-date.

Bekijk hieronder de Engelstalige film van Hexagon over het gebruik van Smart City M.apps in Nederland.

Downloads: