Carbon Fix

Carbon Fix

CO2 buffer onder uw kunstgrasveld

Door uw kunstgrasveld CO2-neutraal aan te leggen draagt u een steentje bij aan de verbetering van het klimaat. Minder CO2 in de lucht heeft positieve invloed op de klimaatverandering. Antea Group Sport heeft nu een simpele oplossing waarmee je met de aanleg van een kunstgrasveld hier een bijdrage aan kunt leveren. Met Carbon Fix wordt de CO2 vastgelegd in de onderbouw van het veld. Met behoud van sporttechnische eigenschappen. Deze constructie is goedgekeurd als onderbouwmateriaal voor kunstgrasvelden door NOC*NSF.

Businesslijnen:
Tags:

Carbon Fix is een laag speciale steenslag onder een kunstgrasveld. Het wordt ingebouwd als onderdeel van de sporttechnische laag. Dit speciale materiaal reageert op CO2 uit de buitenlucht. Deze reactie is onomkeerbaar. De reactie zorgt ervoor dat de CO2 voorgoed wordt vastgelegd in onoplosbare verbindingen.

Eén ton Carbon Fix kan ruim één ton CO2 vastleggen. Een laag van slechts één à twee centimeter dikte volstaat om alle CO2 vast te leggen die bij de aanleg van een veld vrijkomt. We hebben ons materiaal uitvoerig laten testen bij Kiwa ISA Sport.

Daaruit blijkt dat het materiaal ruimschoots aan onze verwachtingen voldoet. Een laag Carbon Fix vervangt een deel van de normaal toegepaste sporttechnische lava-fundering. Daarmee is Carbon Fix een ideale manier om CO2 neutraal te bouwen. En zo dragen wij letterlijk ons steentje bij aan een betere leefomgeving. 

Carbon Fix is goedgekeurd door NOC*NSF onder norm M27.c-103.