Voetbal

Voetbal

Over de functionaliteit van kunstgras voor voetbal bestaat geen discussie meer. Toch is de stap naar het gewenste kunstgrasveld niet zomaar gemaakt. Om tot het veld te komen dat bij u past is maatwerk vereist. Antea Group bouwt vele soorten voetbalvelden. Hierdoor zijn wij altijd in staat het product af te stemmen op uw wensen.

Businesslijnen:
Tags:

Antea Group Sport heeft een lange ervaring in de bouw van voetbalvelden. Al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1951, worden door ons grassportvelden aangelegd. Al vanaf circa 1990 leggen we ook kunstgras voetbalvelden aan.

Natuurgras voetbalveld

De juiste aanlegmethode van het natuurgrasveld wordt door onze deskundigen voor elk project apart bepaald, op basis van een uitgebreid bodemkundig onderzoek ter plaatse. De normering van NOC*NSF is een belangrijke richtlijn bij het ontwerpen van onze natuurgrasvelden.

Natuurgras wedstrijdvelden worden ontworpen voor een gebruik van circa 250 uur per jaar. Trainingsvelden voor circa 600 uur per jaar. 

Vezelversterkte natuurgrasvelden

Een speciaal type natuurgrasveld, met een hogere bespelingscapaciteit, is mogelijk door de toplaag te versterken met kunstgrasvezels. Dit zorgt voor een serieuze verbetering van de stabiliteit, die dan niet alleen meer geleverd hoeft te worden door de wortels van het natuurgras. Op vezelversterkte natuurgrasvelden is een bespeling mogelijk tot wel 800 uur per jaar.

Dit type veld is vooral aantrekkelijk indien, naast wedstrijdgebruik, het veld ook veelvuldig gebruikt wordt voor trainingsdoeleinden.

FIFA* en FIFA** kunstgrasvelden

Wereldvoetbalbond FIFA wil de kwaliteit van de kunstgrasvelden naar een hoger niveau tillen. Het FIFA Quality Concept stelt hiervoor internationaal uniforme standaarden. FIFA maakt hierbij onderscheid tussen FIFA* en FIFA** systemen:

  • FIFA* velden zijn in de basis bedoeld voor de breedtesport. Deze velden worden intensief gebruikt en kennen hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid (Lisport test 20.200 cycli). Een veld met een FIFA* certificaat krijgt een geldigheid van 4 jaar.
  • FIFA** velden zijn in de basis bedoeld voor topsport en voetbalstadions. Een veld met een FIFA** certificaat krijgt een geldigheid van 1 jaar.

Antea Group Sport heeft samen met haar partner Edel Grass al haar systemen FIFA** en FIFA * laten testen en certificeren. Kunstgras voetbalvelden worden ca. 1.500 uur per jaar bespeeld.

Antea Group Sport

Wat maakt Antea Group nu zo uniek:

  • Gebundelde kennis van de gehele keten: TenCate Grass (vezels & backing), Edel Grass (kunstgras productie), Antea Group Sport (projectmanagement en realisatie) en J&E Sports (installatie & onderhoud).
  • Gecombineerde zekerheid: Kwaliteitseisen in Nederland gecombineerd met de eisen die aan FIFA Preferred Producer Edel Grass worden gesteld.
  • In-house R&D Centrum: In eigen huis is alle apparatuur aanwezig om producten op maat te ontwikkelen en te testen.
  • Kennisdeling: Antea Group Sport staat continu in contact met gebruikers om kennis te delen en te leren van elkaars ervaringen.