Voorbeeld cases van Indoor Augmented Assistant

Voorbeeld cases van Indoor Augmented Assistant

Zonder enige voorkennis naar de gewenste locatie genavigeerd worden.. middels de Indoor Augmented Assistant wordt dit realiteit. Binnen dit spectrum zijn legio toepassingen te bedenken: van het navigeren naar alle ingrediënten van een recept in de supermarkt, naar het kunnen beheren van alle assets binnen een fabriekshal. Zolang de component ‘navigatie’ gecombineerd wordt met (interactief) tonen- en aanpassen van data, is alles mogelijk!

Case: Schiphol

Er zijn nog maar weinig voorbeelden van Augmented Reality toepassingen die echt iets kunnen betekenen in onze dagelijkse praktijk. In het project 'Schiphol'A3M' is de duidelijke meerwaarde gebleken in het efficiënter werken door nauwkeuring locatiegebonden datamanagement.

Het uitgangspunt is om digitale informatie, gekoppeld aan een fysiek object zoals een brandblusser, inzichtelijk te maken op locatie met Augmented Reality. Door simpelweg naar het object te kijken met je tablet of mobiel. We maken hierbij gebruik van het Indoor Positioning System, een soort GPS voor in gebouwen. Dit systeem is ontwikkeld door onze huidige Oostenrijkse partner Insider Navigation. Deze techniek werkt via zwart-wit gekleurde markers en blijkt erg geschikt voor Asset- en Contractmanagement, gezien de voordelen die het met zich meebrengt:

  • Snellere inspecties;
  • Nauwkeurig locatiegebonden data-management, waardoor foutmarges verkleind worden;
  • Virtueel plaatsen van 3D objecten in bestaande ruimte: Mixed Reality;
  • Indoor navigatie: de aannemer kan direct naar de objecten worden gestuurd waar hij aan moet werken, zonder tussenkomst van derden.

Op Schiphol is gekeken naar het efficiëntieproces op het gebied van toiletinspecties. Gezien Antea Group al jaren alle toiletgroepen voor Schiphol beheert, bleek dit een prachtige pilot om onze eigen werkprocessen te verbeteren. Uiteindelijk is gebleken dat middels A3M assets sneller, nauwkeuriger en efficiënter zonder voorkennis in real-time beheerd konden worden. Daarnaast kon de inspecteur ter plekke data inzien of wijzigen, waarmee de foutmarge door stapels papier en Excel-lijsten verleden tijd werd.

Assetmanagement, Schiphol en Augmented Reality: een mooie combinatie!

Bekijk voor een impressie onderstaande video: