Dijk van een droom

Dijk van een droom

De Nieuwe Afsluitdijk

Een dijk die sterk genoeg is om ons land de komende decennia te beschermen. Maar ook een waterkering als mondiale proeftuin voor duurzame innovaties op het gebied van energie, natuur en economie. De vernieuwde Afsluitdijk wordt de komende jaren in alle opzichten klaargestoomd voor de toekomst. Onze ingenieurs en adviseurs dragen hieraan bij.

 

Interview

Tjalling Dijkstra (DNA) over de Grand Old Lady van de Nederlandse waterbouw
Ze is al ruim tachtig jaar oud, maar de Grand Old Lady van de Nederlandse waterbouw is actueler dan ooit. ‘Sterker nog, we voegen de komende jaren nog veelbelovende hoofdstukken toe aan het verhaal van de Afsluitdijk’, vertelt Tjalling Dijkstra, programmamanager van De Nieuwe Afsluitdijk (DNA).  

Lees meer >

 

Projecten

De VisMigratieRivier wordt een belangrijk onderdeel van de Afsluitdijk. We hebben virtual reality ingezet om het functioneren van deze enorme vispassage in beeld te brengen. Deze opzienbarende 3D-presentatie is te bekijken in het tijdelijke bezoekerscentrum.

Lees meer >
 

Spuicentrale KornwerderzandSamen met turbinebouwer Torcado zijn we initiatiefnemer van de bouw van 18 turbines in de spuisluizen van Kornwerderzand. De 18 turbines vormen de grootste turbine-opstelling in Nederland tot nu toe. Hiermee kunnen we de techniek op ware schaal demonsteren en leren wat de effecten en de resultaten zijn.

Lees meer >
 

De Afsluitdijk is een dijk met vele verhalen. Een plek die elk jaar vele toeristen uit binnen- en buitenland trekt. Het Beleefcentrum moet een attractie worden waar dijkbezoekers die verhalen kunnen ruiken, proeven, zien en horen. We stelden schetsontwerpen op en begeleidden onder meer de aanbesteding van dit centrum.

Lees meer >