vr ar 3d event virtueel modelleren

3D/VR/AR Lokale Overheid

Evenement

dinsdag, 25 september, 2018 - 09:00 tot 17:00

Op 25 september word je tijdens dit event in één dag helemaal bijgepraat over toepassingen van 3D, VR en AR bij stedelijke ontwikkeling. Luister naar innovatieve sprekers uit wetenschap en overheid en praat met partijen die dagelijks de vertaalslag maken van innovatieve 3D-technologie naar de publieke sector. De dag wordt georganiseerd door de Publiek Academie, Antea Group zal een deelsessie verzorgen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

De dagvoorzitter is prof. dr. Jantien Stoter (hoogleraar 3D Geoinformation TU Delft). Tijdens het ochtendprogramma zal prof. Henk Scholten (VU) spreken over digitale steden door de eeuwen heen. Daarna zal Ir. Louis Smit ingaan op Rotterdam in 3D.

Tijdens het middagprogramma zijn er bijdragen van Mr. Harry van Boven MBA MCDM over de virtuele overheid en Ed Fennema over beleefbare data in extended reality. Verder zijn er deelsessies over de Omgevingswet en virtuele participatie, Virtualisatie van de leefomgeving, 3D-software voor stedelijk ontwerp, virtueel modelleren bij infra-projecten, Geodesign en Minecraft en serious gaming bij ontwerp van 3D-steden.

Eerst zien dan geloven! VR/AR in ruimtelijke processen

Deelsessie door Jesse Stammers: In de ruimtelijke ontwikkeling is er meer nodig dan alleen een plan op papier. Wat is het (eind)beeld van het project? En hoe neem je stakeholders mee in jouw proces van ontwikkeling? Mensen denken in 3D, maar toch wordt beeld vaak in 2D aangeboden. In het veranderende werkveld van de ruimtelijke ontwikkeling, maken visualisaties het mogelijk om een realistische beleefwereld te creëren.

De virtual en Augmented Reality toepassingen van Antea Group maken plannen levend en bieden de mogelijkheid om door het nieuwe project te lopen. Tijdens de sessie bespreken we de zin en onzin van de inzet van VR en AR, wanneer is het een gimmick en wanneer heeft het toegevoegde waarde?

VR en AR beleving

Uniek aan dit event is dat de deelnemers zichzelf kunnen teleporteren naar verschillende gemeenten in Nederland. Naast deze VR-beleving kan ook AR worden ervaren ten aanzien van assetmanagement in de leefomgeving.

Om iedereen tijdens deze dag een unieke 3D-ervaring te kunnen bieden is er plek voor slechts 75 deelnemers. Inschrijven kan op publiekacademie.nl/event2018.