Antea Sport & Edel Grass Hockey Seminar

Antea Sport & Edel Grass Hockey Seminar

21 maart 2019, Den Haag

donderdag, 21 maart, 2019 - 12:30 tot 16:00

Wat zijn de nieuwe trends bij aanleg van watervelden bij hockey, zonder beregening? Nieuwe systemen met minder water en betere performance. Is er een toekomst zonder water? De circulaire economie: hoe ga je om met vrijkomend kunstgras en onderlagen bij het renoveren en aanleggen van velden?

Businesslijnen:
Tags:

DUURZAAMHEID LEEFT BIJ IEDEREEN

We zijn ons steeds beter bewust van de belasting van ons milieu en duurzaamheid. Daarnaast werken wij ook voortdurend aan het nog verder verbeteren van de speleigenschappen van velden. Een mooie gedachte, maar hoe breng je die aspecten in de praktijk? Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Elsemieke Havenga begeleidt ons deze middag. Elsemieke was vicevoorzitter van LMHC Laren, is oud Olympisch kampioene en communicatiestrateeg. Zij kan als geen ander de discussies in goede banen leiden, zodat alle kennis en ervaring op een interactieve wijze wordt uitgewisseld. Elsemieke over ons initiatief:

 “Duurzaamheid en kwaliteitsverbetering zouden hand in hand kunnen gaan”

DE SPREKERS

DORINE DIELEN

Voorzitter van HDM, Dorine Dielen vertelt kort iets over deze vereniging.

ERIC VAN ROEKEL

Directeur van GBN. GBN is een vooraanstaand verwerker van grond-, bouw- en afvalstoffen. Eric neemt ons mee in de wereld van circulair hergebruik van bouwstoffen. Wat doe ik met mijn vrijkomende lava-rubber en grond? Hoe kunnen we bouwstoffen scheiden en met kwaliteitsgaranties hergebruiken? Eric vertelt over de Alliantie van samenwerkende kunstgrasleveranciers en –aannemers in Nederland die de handen ineen slaan om de verwerking van end of life-kunstgrasvelden circulair te maken. GBN speelt daar een centrale rol in. Eric neemt ons mee in het hoe en waarom.

TIJS VAN LIEROP EN TON LAVRIJSSEN  

Tijs van Lierop (coördinator uitvoering) van Antea Sport en Ton Lavrijssen van Smits BV hebben onlangs een groot gedeelte van het complex van HDM omgebouwd. Hierbij zijn alle type watervelden op één complex te bewonderen. Tevens is een geheel nieuw en innovatief waterveldsysteem gebouwd; het Field Flow waterhockeyveld van stichting Let’s Stick Together (samenwerking tussen HDM-HCKZ en HGC). Dit veld heeft geen beregening, maar wordt vanuit de fundatie nat gehouden. Tijs van Lierop zal een korte uitleg geven over de werkzaamheden bij HDM en zal samen met Ton Lavrijssen uitleggen hoe het Field Flow systeem werkt en wat de voordelen zijn.

PROGRAMMA

  • 12.30 – 13.00 uur, ontvangst met koffie en een broodje
  • 13.00 – 13.05 uur, welkomstwoord door Gosewin Bos (directeur Antea Sport) en Dorine Dielen

Circulaire keten en Alliantie recycling

  • 13.05 – 13.30 uur, Eric van Roekel (directeur van GBN)
  • 13.30 – 14.00 uur, discussie: wat is jouw situatie en waar liggen kansen? Welke factoren zijn van belang?
  • 14.00 - 14.15 uur, pauze

Velden en techniek

  • 14.15 – 14.30 uur, inleiding Tijs van Lierop & Ton Lavrijssen over de werkzaamheden bij HDM en het Field Flow systeem.
  • 14.30 – 15.00 uur, discussie: wat zijn jouw ervaringen?
  • 15.00 – 15.15 uur, rondleiding over de velden
  • 15.15 – 16.00 uur, afsluitende borrel & napraten

Graag tot ziens op 21 maart 2019 in Den Haag.

Klik hier om je aan te melden