bouwgenootschap congres gamechangers bouw infra monique alphen

Bouwgenootschap Congres

Gamechangers in de bouw & infra

dinsdag, 4 december, 2018 - 09:00 tot 18:00

Antea Group is op dinsdag 4 december 2018 aanwezig tijdens het Bouwgenootschap Congres ‘Gamechangers in de bouw & infra’. De bouw- en infrasector is volop in beweging. Alles wordt circulair, digitaal en steeds innovatiever. Maar één ding is zeker: bouwen is en blijft mensenwerk. Bouwen is een spel met meerdere spelers.

Dit congres gaat over dat spel. Over de samenwerking tussen personen en partijen. En over de doorontwikkeling van dat spel: over de ‘Gamechangers in de bouw & infra’. De thema’s tijdens dit congres zijn aanbesteding, contracten, bouw- en beheerprocessen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving, uniforme voorwaarden en standaardisatie. Maar ook aan cultuur, houding en gedrag.

Monique van Alphen, adviseur Contracten bij Antea Group, neemt de bezoeker in een parallelsessie mee in het circulair aanbesteden binnen infrastructurele werken. Er is veel aandacht voor de circulaire economie en duurzaamheid, maar waar begin je? Op welke manier kan het proces ingericht worden en welke uitdagingen zijn er op dat gebied?

Circulair aanbesteden; een praktijkvoorbeeld

Antea Group heeft binnen zowel de gemeente Haarlem, Havenbedrijf Amsterdam en verschillende andere opdrachtgevers, hele praktische ervaringen opgedaan. Monique zal de geleerde lessen delen op gebied van circulair aanbesteden bij infrastructurele werken. Ze legt uit op welke manier successen zijn gehaald om de circulaire economie te introduceren in inkoop en aanbesteding. Ze toont zowel de theorie als tips en valkuilen in de praktijk. Deelnemers worden ook uitgenodigd om hun eigen ervaringen te delen. Op deze manier kunnen we sneller van elkaar leren.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden