gemeentelijk grondstoffencongres utrecht vng

Gemeentelijk Grondstoffencongres

28 maart 2019, Utrecht

donderdag, 28 maart, 2019 - 09:30 tot 17:30

Word ook dit jaar weer in 1 dag bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het gemeentelijk afval- én grondstoffenbeheer op het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Ontmoet ons op de informatiemarkt en kom naar de presentatie 'Van lineair beheer van de buitenruimte naar circulair beheer'.

Thema van het Grondstoffencongres dit jaar is ‘Gewoon doen!’. Gelukkig ‘doen’ veel gemeenten het al en de gemeenten die nog twijfelen over beleidsaanpassingen of de invulling van hun circulaire doelstellingen worden aangemoedigd om het ‘gewoon’ te gaan doen. Het VANG-beleid is in veel gemeenten vastgesteld en de doelen zijn helder, het is nu zaak om het echt te blijven of gaan uitvoeren.

Gemeentelijk Grondstoffencongres

Een hands-on mentaliteit vraagt om kennis over hoe je inwoners effectief kunt bereiken, welke middelen je wanneer kunt inzetten en door het delen van best en worst practices met elkaar. Het Gemeentelijk Grondstoffencongres is dé aangewezen plek om inspiratie en informatie op te doen over al deze onderwerpen.

Van lineair beheer buitenruimte naar circulair beheer

In een wereld waar grondstoffen schaarser worden en reductie van grondstofgebruik, hergebruik van materiaal en recycling van grondstoffen meer en meer worden toegepast vormen lokale overheden een belangrijke partij in de grondstofketen. Welke rol neemt een gemeente of waterschap hierin? Hoe wordt vrijkomend materiaal in het beheer van de buitenruimte ingezet voor nieuwe toepassingen en hoe worden keuzes circulair onderbouwd en niet uitsluitend vanuit levensduur? En hoe schakelt de organisatie van lineair beheer naar circulair beheer? In deze sessie gaan we het gesprek aan voor de circulaire benadering van beheer en tonen we de potentie in het gemeentelijk beheer.

In deze presentatie schetsen we de ontwikkeling van het beheer van de buitenruimte. Van reactief beheer naar het huidige assetmanagement. De volgende ontwikkeling is de transitie van lineair beheer naar circulair beheer. Deze presentatie wordt gegeven door Albert Werner.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

  • Datum: 28 maart 2019
  • Locatie: DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Utrecht