iBestuur Congres 2019

woensdag, 3 juli, 2019 - 10:00

Op woensdag 3 juli vindt in National Sportcentrum Papendal het iBestuur Congres 2019 plaats. Bestuurders en beslissers van gemeenten en rijksoverheid spreken daar over innovatie in de publieke sector en de digitale transformatie die hiermee onlosmakelijk is verbonden.

Tags:

Slimme Samenleving

Tijdens parallelsessies komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde, waaronder de Smart Society. Antea Group is nauw verbonden met de ontwikkeling van de slimme samenleving in ons land en Chris van der Veen (COO Antea Group) neemt deel aan deze dag als panellid tijdens de sessie ‘Naar een Smart Society met de quadruple helix’.

Maatschappelijke uitdagingen

In de Smart Society wordt de levenskwaliteit verhoogd door slim gebruik te maken van informatietechnologie en internet of things. Data vormt daarbij de basis voor het optimaal organiseren van de leefomgeving en publieke voorzieningen. Maar ook om maatschappelijke uitdagingen tegemoet te kunnen treden, zoals het veranderende klimaat of de energietransitie.

Versnellen en opschalen

Nederland kan een internationaal gidsland zijn op weg naar de slimme samenleving. Maar innovaties vinden nu nog plaats op kleine schaal, veelal lokaal of regionaal. Samenwerking tussen overheid, burgers, onderwijs en bedrijfsleven (samen de quadruple helix) is een voorwaarde om te kunnen versnellen en opschalen. Een boodschap die Chris van der Veen namens het bedrijfsleven met bevlogenheid uitdraagt.

iBestuur Congres 2019 – In the Dutch Mountains

Woensdag 3 juli, 11.00 uur – 20.00 uur, inclusief lunch en walking dinner

Nationaal Sportcentrum Papendal, Arnhem

Meer informatie: https://ibestuurcongres.nl/sessies/naar-een-smart-society-met-de-quadruple-helix