infratech 2019 ingenieurs ahoy

InfraTech 2019

Bezoek ons op het Ingenieursplein

dinsdag, 15 januari, 2019 - 10:00 tot vrijdag, 18 januari, 2019 - 16:30

Koninklijke NLingenieurs en haar deelnemende partners nodigen je graag uit om het Ingenieursplein te bezoeken tijdens InfraTech 2019. In samenwerking met andere ingenieurs- en adviesbureaus laten wij graag zien waarom onze ingenieursbranche aan de top staat als het gaat om bieden van oplossingen op infrastructureel gebied.

Op het Ingenieursplein wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden waarbij wij de thema’s Mobiliteit, Klimaatadaptatie, Energietransitie en Circulaire Economie als leidraad nemen. De vrijdag staat volledig in het teken van Young Professionals en studenten, georganiseerd door onze Jong afdelingen. Nieuwsgierig naar wat wij te bieden hebben? Kom dan langs op ons Ingenieursplein en laat je inspireren. Klik hier om je aan te melden.

Antea Group zal een aantal programmaonderdelen verzorgen. Wie, wat, waar en wanneer?

Dinsdag 15 januari, 14.15 - 15.00 uur:

Rob Janssen en Cor Leenstra over de slimme leefomgeving

Datagedreven werken: een slimme leefomgeving is datagedreven. Rob Janssen en Cor Leenstra van Antea Group nemen aanwezigen mee in de wereld van de slimme leefomgeving. Om inzicht te geven in de nieuwste ontwikkelingen en opvattingen. Daarnaast  wordt de vraag beantwoord hoe je dit oppakt in jouw organisatie.

Woensdag 16 januari, 11.00 - 11.45 uur:

Erik Deuring en Giel Klanker over de Vervangingsopgave Infrastructuur

Hoe krijg je zicht en houd je grip op de staat van infrastructuur nu en in de toekomst? Erik en Giel nemen aanwezigen tijdens hun presentatie mee in de uitdagingen van de grootste onderhoudsopgave ooit.

Woensdag 16 januari, 18.30 - 19.00 uur: 

Robert Coffeng over de Omgevingswet

Ruimtelijke inrichting heeft ook gevolgen voor de aanleg en inrichting van wegen. Andersom hebben wegen ook gevolgen voor de rest van de ruimtelijke inrichting. In 2021 treedt waarschijnlijk een nieuwe wet voor deze ruimtelijke inrichting in werking: de Omgevingswet. Tijdige voorbereiding is voor iedereen die zich direct en indirect met de ruimtelijke inrichting van ons land bezig houdt van groot belang. Robert Coffeng neemt aanwezigen mee in het Omgevingswetspel. Met de uitdagende vragen en stellingen zijn hoofdlijnen van de nieuwe wet en raakvlakken met de aanleg van nieuwe verbindingen snel te doorgronden.

Donderdag 17 januari, 14.15 - 15.00 uur

Jeroen Officier over Aardgasvrije wijken

Aardgasvrije wijken: meer dan technologie. Jeroen Officier gaat in zijn presentatie in op onder andere aardgasvrije woonwijken en het feit dat afstemming tussen gemeenten, burgers, netbeheerders en vastgoedeigenaren belangrijker is om projecten snel van de grond te krijgen dan de feitelijke techniek. Natuurlijk zijn er technisch ook uitdagingen, maar hoe krijg je alle partijen mee?