energietransitie aardgasloze wijken jeroen officier

Ingenieurs in Energietransitie

Maak energiedoelen concreet

donderdag, 29 november, 2018 - 10:30 tot 18:00

Het doel van het klimaatakkoord is 49% reductie van CO2-uitstoot in 2030. Dat is ambitieus en optimistisch. Eén ding is zeker, zonder ingenieurs gaan we dat niet halen. Aan de hand van gedegen technisch-wetenschappelijke inzichten gaan we laten zien hoe ingenieurs in Nederland de energietransitie concreet maken. Dit evenement wordt georganiseerd door Technisch Weekblad.

Meer informatie en aanmelden

De snelheid waarmee innovaties zich ontvouwen, zal bepalen welke technieken straks het meest concurrerend en kostenefficiënt zijn. Welke maatregelen moeten we in ieder geval nemen? Hoe zorgen we dat we met het inzicht van morgen geen spijt krijgen van de keuzes van vandaag? Worden er voldoende projecten in gang gezet om die bijna 50% reductie van CO2-uitstoot te halen?

Aardgasloze woonwijken: meer dan technologie

Wanneer een project vanuit de energietransitie  gestart wordt, moet er meer gebeuren dan alleen maar technologie van de plank halen. Jeroen Officier is kwartiermaker Energietransitie bij Antea Group en zal spreken tijdens dit evenement. Hij gaat in op onder andere aardgasloze woonwijken en het feit dat afstemming tussen gemeenten, burgers, bouwbedrijven en vastgoedeigenaren belangrijker is om projecten snel van de grond te krijgen dan de feitelijke techniek. Natuurlijk zijn er technisch ook uitdagingen, maar hoe krijg je alle partijen mee?

  • Datum: 29 November 2018
  • Locatie: Madurodam, Den Haag

Aanmelden

Werk je landelijk of regionaal aan energiebeleid en wil je in contact komen met ingenieurs die niet alleen doelen stellen, maar vooral ook feitelijke projecten kunnen starten om deze te halen? Of heb jij als startup of mkb-er oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan? Meld je dan aan via de website van Technisch Weekblad.