brandveiligheid risicobeheersing

Inspiratiesessie Brandende Vragen

donderdag, 11 april, 2019 - 13:00 tot 17:00

De afgelopen jaren mocht Antea Group veel medewerkers van veiligheidsregio’s trainen in het veranderen van een regelgerichte naar een risicogerichte denkwijze. Nu is het tijd om vooruit te kijken. Welke slimme en minder slimme keuzes kunnen worden gemaakt in de ontwerpfase die van invloed zijn op het bestrijden van een brand? En welke argumenten en leerpunten uit incidentbestrijding gebruik je vanuit de brandweer om ontwerpers en initiatiefnemers te beïnvloeden?

Deze inspiratiesessie is voor medewerkers van veiligheidsregio’s en brandweer vanuit alle vakdisciplines: ontwerp, advies, risicobeheersing, preparatie, repressie, brandonderzoek etc. Ook voor professionals van bedrijfsbrandweerkorpsen.

Klik hier om je aan te melden

In het programma dat we voor je samen met de veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi- en Vechtstreek hebben opgesteld, vind je naast actuele technisch inhoudelijke informatie ruimte voor het denken in scenario’s en risico’s. Het doel: samen voorbereid zijn op de veranderingen in de wereld.

  1. De impact van energietransitie voor risicobeheersing en repressie - nieuwe brandstof in voertuigen, nieuwe energievoorzieningen in woningen en gebouwen en windturbines.
  2. De impact van circulaire economie voor risicobeheersing en repressie.
  3. De impact van digitalisering. Welke werkzaamheden kunnen en zullen worden gedigitaliseerd en welke mogelijkheden geeft dit ons als medewerkers om andere taken te gaan doen die waarde toevoegen? GISconnect portals voor bedrijven en overheidsdiensten, inzet van Drones, Smarbles en Hololens.
  4. Het ontwerpen van maatregelen in het kader van Omgevingsveiligheid. Welke praktische oplossingen zijn er en welke invloed hebben ze voor zowel risicobeheersing als incidentbestrijding?
  5. De impact van het gebruik van liften bij brand. Voor veel ouder wordende mensen is het gebruik van de trap niet mogelijk. Wat kan een lift daarin betekenen? Wat betekenen het gebruik van de lift bij brand voor risicobeheersing en repressie? Wat moet je als brandweer weten in het ontwerptraject en doen voor een veilige en gezonde incidentbestrijding?

Datum: 11 april 2019 – 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Batavialand Lelystad
Inschrijven: Klik hier om je aan te melden
Kosten: inschrijfkosten bedragen € 50,- excl. btw per persoon.

Een deel van dit bedrag zal worden gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.