drugsafval overlast kennisbijeenkomst

Kennisbijeenkomst Drugsdumpingen

Groeiend probleem met verstrekkende gevolgen

dinsdag, 29 oktober, 2019 - 14:30 tot 17:30

De productie van synthetische drugs leidt tot steeds meer problemen in de samenleving. Deze problemen zijn al langer zichtbaar in het zuiden van Nederland, maar ook in Oost-Nederland nemen ze een vlucht. Het aantal dumpingen in de openbare ruimte stijgt ieder jaar en dat betreft dan alleen nog de locaties waar deze worden gesignaleerd. Voor grondeigenaren leidt een dumping van drugsafval tot risico’s en hoge kosten voor het opruimen.

Tijdens deze kennisbijeenkomst brengen wij u op de hoogte van de problemen en de risico’s als gevolg van de dumpingen van synthetisch drugsafval en wat die voor u betekenen als eigenaar. Aan de hand van de presentaties van een viertal sprekers wordt u bijgepraat over de actuele problematiek en oplossingen.

  • Datum: 29 oktober 2019
  • Locatie: Antea Group, vestiging Deventer
  • Adres: Zutphenseweg 31D
  • Aanmelden: Klik hier

Sprekers

F.J. Medendorp - Operationeel Specialist Politie Oost-Nederland

De heer Medendorp is regisseur ‘aanpak dump synthetisch drugsafval’ bij de regionale politie eenheid Oost-Nederland. In zijn presentatie gaat hij in op de vraag waarom Nederland bekend staat als ‘narcostaat’, waarom de politie drugsdumpingen tegenwoordig aanpakt als plaats delict en wat dit oplevert. Ook laat hij zien dat het afvalprobleem veel verder gaat dan de zichtbare dumpingen en welke kansen de integrale samenwerking bij de aanpak hiervan kan bieden.

G.J. Hindriks MSc. - Taskforce Brabant-Zeeland

De heer Hindriks is Hoofd Nationale Inzet Zuid-Nederland bij het Ministerie van Defensie en adviseur bij de Taskforce Brabant-Zeeland. In zijn presentatie deelt hij ‘best practices’ van integraal samenwerken binnen NATO-verband in missiegebieden en waarom een optimale integrale samenwerking nodig is voor de bestrijding van grootschalige en ondermijnende criminaliteit in Nederland. 

L. van Zoggel - Adviseur Gevaarlijke stoffen

De heer Van Zoggel is adviseur gevaarlijke stoffen en vanuit zijn functie betrokken bij de opruiming van synthetisch drugsafval. Hij houdt zich onder andere bezig met de veiligheid bij het werken met gevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan het veilig opruimen, verpakken en vervoeren van het afval. Maar ook aan de mogelijkheden van verwerking van de afvalstoffen. Tot slot geeft hij trainingen aan partijen die in aanraking kunnen komen met gevaarlijke stoffen zoals veiligheidsdiensten, handhavers etc.

Mr. D.J. Vecht - Senior jurist / Senior adviseur Antea Group Oosterhout

De heer Vecht is als senior jurist, Brabander en lid van een bezwaarschriftencommissie op de hoogte van de meest recente jurisprudentie omtrent aansprakelijkheden in drugs gerelateerde zaken. Hij gaat dieper in op de rechten en plichten van (grond)eigenaren die na een drugsdumping worden geconfronteerd met grote risico’s en hoge (opruim)kosten.

Programma

  • 14:30-15:00 Inloop
  • 15.00-16:30 Carrouselpresentatie door voornoemde sprekers
  • 16:30-17:30 Afsluiting onder het genot van een drankje

Deelname

Deze bijeenkomst is bedoeld voor (grond)eigenaren, handhavers, toezichthouders en bevoegde gezagen. Deelname is kosteloos. Klik hier om u aan te melden.