bbv gemeentebegrotingen masterclass cursus

Masterclass BBV Deventer

Werken met de BBV en de gemeentelijke begroting

dinsdag, 25 september, 2018 - 13:00 tot 16:30

Per 1 januari 2017 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de BBV(Besluit Begroting en Verantwoording). Wij merken dat toepassen en benutten van de mogelijkheden voor de assetbeheerder die deze BBV biedt niet altijd worden benut. Deze wijzigingen gaan onder andere over wat je mag activeren en wat niet en hoe je moet omgaan met de overheadtoerekening. Hoe pas je dit nu toe in jouw (gemeentelijke) opgave?

In deze masterclass leer je wat deze wijzigingen inhouden, hoe dat doorwerkt in de begroting en hoe je dat kunt toepassen in je eigen bedrijfsvoering. De masterclass wordt verzorgd door Peter Zuurbier. Hij is expert in bedrijfsvoering en heeft meer dan 30 jaar ervaring in financiën en begrotingen rondom de openbare ruimte, riolering, begraafplaatsen en sportvoorzieningen. Als geen ander kan hij de vertaalslag maken tussen de openbare ruimte en de betekenis voor de gemeentelijke organisatie.

Klik hier om je aan te melden voor de masterclass

Voor wie?

Deze masterclass is gericht op gemeente-professionals die werken aan de inrichting en beheer van kapitaalgoederen in de openbare ruimte. Te denken valt aan beheerders, assetmanagers, beleidsadviseurs en projectleiders. Ook teamleiders en afdelingshoofden kunnen in de masterclass handvaten ophalen om effectiever te sturen.

Programma

In deze masterclass leer je over:

  • P&C cyclus (producten, proces, rollen)
  • Groot onderhoud en vervangingsopgave
  • Context en impact (op korte & lange termijn) van keuze wel of niet activeren
  • Concreet toepassen BBV bij integraal programmeren
  • Wanneer sprake van investerings – of onderhoudsmaatregel?
  • “Grijze” gebied nieuwe BBV

Data, locaties en kosten

De masterclass duurt een halve dag en wordt op 25 september in Deventer gegeven. Andere locaties zijn Capelle aan den IJssel en Heerenveen. De kosten bedragen in €295,- exclusief BTW per deelnemer. Inclusief koffie en thee, digitale cursusmap, gratis parkeren en certificaat.

Incompany

Deze training graag incompany plannen, voor een specifieke doelgroep? Stuur ons dan een bericht met een indicatie van het aantal deelnemers en specifieke wensen. Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.