participatie omgevingsmanager ervaringsmiddag

Moeilijk hé, laten participeren!

Ervaringsmiddag participatie

donderdag, 22 november, 2018 - 12:00 tot 17:00

In het werk als bestuurder, ambtenaar of consultant hebben wij dagelijks te maken met participatie. Niets is een zo vanzelfsprekend uitgangspunt als een goede communicatie met de omgeving en niets blijkt in de praktijk moeilijker te zijn dan dat.

Kom deelnemen aan deze ervaringsmiddag en raak geïnspireerd tijdens interactieve sessies waar middels casuïstiek wordt stilgestaan bij de dilemma’s en weerstanden in diverse projecten.

Klik hier om je aan te melden

Wie betrek je nu, op welk moment en op welke manier bij participatie? En wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk, de overheid of de initiatiefnemer? Rondom dergelijke vragen organiseren Antea Group, Tertium (onderzoekslab voor nieuwe initiatieven) en Waterschap Drents Overijsselse Delta op 22 november 2018 een ervaringsmiddag voor (strategisch) omgevingsmanagers en bestuurders, met als titel: “Moeilijk hè, laten participeren!

Tijdens deze middag staan wij stil bij de dilemma’s en vragen rondom het thema participatie. Hoe maak je nu de goede afweging? Wat maakt een participatietraject succesvol en wat nu juist niet? Aan de hand van voorbeelden uit verschillende projecten willen we hierbij stilstaan, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

De middag wordt om 12.30 uur geopend door bestuurder Karst Spijkervet van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Daarna vindt van 12.45 – 13.30 uur een bestuurlijke paneldiscussie plaats onder leiding van dagvoorzitter Jan van den Bosch, voorheen wethouder te Ermelo, thans senior adviseur bij Antea Group. In het bestuurlijk panel zijn zowel gemeenten als waterschappen vertegenwoordigd met bestuurders.

Na de paneldiscussie kan de deelnemer kiezen uit diverse inspiratiesessies en deze vinden in twee ronden plaats. Hieronder zijn de onderwerpen per ronde weergegeven:

Ronde 1

Ronde 2

Dat was balen

Dat was balen*

Right to Challenge

 

Onder druk communiceren

Ombuigen van emoties

De tien participatienormen

Bootcamp op de dijk

Hoe krijg ik techneuten mee

* Deze sessie doen wij deze middag twee keer. Zowel Tertium als WDODelta en Antea Group begeleiden deze ‘dat was balen’ sessies. 

We zullen proberen iedereen in te plannen op hun eerste voorkeursessie. De locatie van de ervaringsmiddag is het hoofdkantoor van Waterschap Drents Overijsselse Delta aan de Dokter van Deenweg 186 in Zwolle. Van 12.00 tot 12.30 uur is er voor deelnemers de gelegenheid om te lunchen. Om 12.30 uur opent Karst Spijkervet de ervaringsmiddag. De middag eindigt met een borrel rond de klok van 16.30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. De bijeenkomst is inclusief lunch en borrel.

Klik hier om je aan te melden

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, meld dit dan tijdig. Je creëert hierdoor een kans voor iemand op onze reservelijst om naar de ervaringsmiddag te komen.