beheer openbare ruimte ncbor

Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte

Beheer van de leefomgeving: van last naar kans

donderdag, 28 november, 2019 - 09:00 tot 17:00

Op 28 november vindt in Zaanstad het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte plaats. Het NCBOR is dé kennis- en ontmoetingsplek voor professionals die werkzaam zijn in het beheer en onderhoud van onze leefomgeving. ‘De beheerder van morgen … weet waar het om draait’ is het thema van dit jaar. Wij vertellen in onze lezing over ‘de belofte van beheer’: hoe beheer van de leefomgeving bijdraagt aan de bestuurlijke doelen.

De beheerder is dé centrale persoon om invulling te geven aan de belangrijke opgaven van deze tijd. Toch wordt hij vaak gezien als last en een moetje. Hoe gaat de beheerder zijn positie claimen en zichzelf goed verkopen? Marc de Jong neemt je mee in de belofte van beheer en vertelt hoe we dit samen met de gemeente Oirschot hebben aangepakt: van last naar kans!

De beheerder van morgen… laat zijn bestuur weten dat beheer er toe doet!

De beheerder van morgen weet hoe hij de bijdrage van het beheer aan de doelen van de stad tastbaar maakt. Daarmee ‘verkoopt’ hij het belang van beheer aan de bestuurder. Bijvoorbeeld de gemeente Oirschot, die wij hierbij hebben geholpen. Het Integraal Maatschappelijk Beheerkader (IMBK) verbindt het concrete beheer met de bestuurlijke doelen en maatschappelijke opgaven voor de leefomgeving.

Met de juiste woorden en een goede positionering wordt voor iedereen duidelijk hoe de assets bijdragen aan de maatschappelijke opgaven, het realiseren van bestuurlijke doelen en waarom bepaalde beheeractiviteiten worden uitgevoerd. Zo komt de beheerder in de positie van regisseur van de leefomgeving. Hiermee laten we zien dat beheer er toe doet. Kortom: van last naar kans!

Bezoek de website van NCBOR voor meer informatie en toegang