Nationaal Fietscongres Rotterdam

Nationaal Fietscongres

20 & 21 juni, Rotterdam

woensdag, 20 juni, 2018 - 15:00 tot donderdag, 21 juni, 2018 - 17:00

Het Nationaal Fietscongres is tegenwoordig een gevestigde naam en een herkenbaar ‘merk’ geworden onder fietsprofessionals. Al zeven jaar brengt dit congres beleidsmedewerkers, adviseurs, ontwerpers, leveranciers, verkeerskundigen en projectleiders bij elkaar. Antea Group is partner van dit congres en verzorgt ook een verdiepingssessie, samen met Provincie Utrecht.

Businesslijnen:

Dit jaar is het Nationaal Fietscongres op 20 & 21 juni in Rotterdam. Op 21 juni staat kennis centraal waarbij u wordt geïnspireerd door keynotes prof. dr. A.J. Ap Dijksterhuis over (fiets)geluk en voormalig Nederlands beroepswielrenner Thijs Zonneveld en waarbij je kunt kiezen uit 25 kennissessies. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven opent het congres. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Pré-congres gastheer Rotterdam

Dit jaar is gemeente Rotterdam gastheer van het congres. Op 20 juni leert u hoe Rotterdam de fiets op de kaart zet door middel van de fietscollegetour tijdens het pré-congres; het gezelligste fietsfeest van het jaar. De avond wordt feestelijk afgesloten met een kennisquis heerlijk Fietsdiner.

Beleidsindicatie fietsdirectheid met isochroonkaarten

De provincie Utrecht heeft in haar Mobiliteitsplan 2015-2028 langetermijn doelen beschreven om de bereikbaarheid van de provincie te handhaven. Een van de doelstellingen is het monitoren van beleidsindicatoren, zoals de ‘directheid fietsroutes’. Voor deze beleidsindicator geldt de streefwaarde dat de kortste fietsbare afstand niet langer mag zijn dan 1,2 maal de hemelsbrede afstand.

Middels isochroonkaarten zijn van de belangrijkste bestemmingen de fietsroutes inzichtelijk gemaakt. Deze methodiek willen we graag met je delen tijdens deze kennissessie.