lounge propertynl tom vleeschhouwer

PropertyNL Lounge - Het Ruimtelijk Retail Beleid

Met gastspreker Tom Vleeschhouwer, Antea Group

woensdag, 20 november, 2019 - 16:00 tot 18:00

Gaat de traditionele winkelstructuur op de schop? Steeds vaker laait in de winkelmarkt de discussie op in hoeverre retailers buiten de traditionele winkelgebieden een plek voor hun winkel weten te vinden. Een plek die goed bereikbaar is, goedkoper is en voldoende parkeergelegenheid biedt. Als gemeenten dit willen voorkomen, dan zal dit goed gemotiveerd moeten worden. PropertyNL organiseert samen met NRW en Antea Group de Lounge 'Het Ruimtelijk Retail Beleid'.

Businesslijnen:

Recentelijk werd reikhalzend uitgekeken naar Appingedam, waar de gemeente voor de rechter stond. Deze zaak creëerde onvoldoende duidelijkheid. In tientallen gemeenten speelt deze problematiek en tientallen rechtszaken dreigen. Wat zijn de (on)mogelijkheden als vastgoedeigenaar of retailer te proberen een beperkte detailhandelsbestemming te verruimen?

Locatie: WTC Utrecht
Datum: woensdag 20 november 2019, 16.00 - 18.00 uur
Toegang: klik hier om je in te schrijven

Tijdens de Lounge zal Tom Vleeschhouwer van Antea Group vertellen over de juridische mogelijkheden en beperkingen voor initiatiefnemers.

Programma:

  • Opening door Wabe van Enk en Brigit Gerritse
  • Duo presentatie door Koos Seerden en Aart Jan van Duren over de betekenis van de Dienstenrichtlijn
  • Vraaggesprek 1 met o.a. Judith van Eijk over casus Coevorden
  • Juridische mogelijkheden en beperkingen door Tom Vleeschhouwer
  • Vraaggesprek 2 met o.a. Paul Bremmer over waarom het voor een investeerder zo belangrijk is dat een gemeente een duidelijke visie heeft op de binnenstad.