training omgevingsmanagement overheid cursus aannemer opleiding

Training Omgevingsmanagement

16, 23 & 30 maart 2021

dinsdag, 16 maart, 2021 - 09:00 tot dinsdag, 30 maart, 2021 - 17:00

Voor een succesvol project is de omgeving cruciaal. Omgevingsmanagement is daarom in bijna alle grote projecten een belangrijk element. Maar wat komt er kijken bij succesvol omgevingsmanagement, wat zijn de taken van de omgevingsmanager en welke vaardigheden en tools kunnen je hierbij helpen?

In 2011 ontwikkelde het opleidingscentrum van Antea Group de training Omgevingsmanagement. Deze training wordt sindsdien minimaal twee keer per jaar gehouden. Het onderscheidende aan deze training of cursus is dat het voor overheden én aannemers is. Mede hierdoor wordt de cursus door cursisten goed gewaardeerd, gemiddeld met een acht.

De breed opgezette training Omgevingsmanagement bestaat uit zes verschillende modules. Een module duurt een dagdeel waarin de belangrijkste onderdelen worden behandeld door de specialisten van Antea Group zoals archeologen, verkeerskundigen en uiteraard omgevingsmanagers.

Bekijk hier de trainingsdata en meld je aan

Details training Omgevingsmanagement

Antea Group geeft de training Omgevingsmanagement - opgedeeld in zes modules - centraal in het land, in Almere. Het is ook mogelijk om een in-company training Omgevingsmanagement aan te vragen, waarbij je zelf de locatie en aantal deelnemers bepaalt. Hierover kun je contact met ons opnemen.

Wij voorzien in de volgende modules. Kies de training die bij je past:

 • Omgevingsmanagement & Stakeholders en participatie: Wat zijn de stakeholders en welke hebben de meeste invloed? Wanneer moeten ze worden betrokken? Je krijgt handvatten voor de ontwikkeling van een stakeholderstrategie.
 • Omgevingsmanagement & Vergunningen, ontheffingen en procedures: Welke vergunningen zijn nodig? Is het mogelijk om af te wijken van proceduretijden? Hoe zorg je ervoor dat het bevoegd gezag wil meewerken? Deze module geeft handvatten om de complexe procedures soepel te doorlopen.
 • Omgevingsmanagement & Verkeersmanagement: Welke stappen moet je doorlopen? Hoe kun je verkeershinder beperken en welke communicatiemiddelen zijn daarbij geschikt? Deze module geeft inzicht.
 • Omgevingsmanagement & Ecologie: Wat is de Wet natuurbescherming? Welke ontheffingen en vergunningen heb ik nodig en welke onderzoeken moet ik laten doen? Hoe kan ik een plan realiseren zonder de natuur te belasten? Deze module maakt inzichtelijk hoe mens en natuur samen tot een besluit moeten komen.
 • Omgevingsmanagement & Moderne Contracten: Welke (moderne) contractvormen zijn er en wie is bij welke variant verantwoordelijk voor omgevingsmanagement? Ontdek het met deze module.
 • Omgevingsmanagement & Kabels en Leidingen: Welke wetgeving speelt een rol? Hoe verloopt het verleggingsproces en in welke fase is welke actie nodig? Wie moet wat betalen?

Kosten training

Je kunt de modules Omgevingsmanagement per twee, vier of zes volgen. Als je zes modules volgt, krijg je € 150,- korting. Twee modules: € 675,- vier modules: € 1350,- zes modules: € 1875,- (dit is inclusief korting en exclusief BTW).

Korte basiscursus

Als jouw organisatie nog onderzoekt of omgevingsmanagement een bruikbaar instrument is, hebben wij ter kennismaking een korte basis cursus Omgevingsmanagement beschikbaar. Deze ziet er als volgt uit:

 • Dinsdag 16 maart 2021
  • 09.00 - 12.30 uur: Omgevingsmanagement & Stakeholders en participatie 
  • 13.00 - 17.00 uur: Omgevingsmanagement & Vergunningen, ontheffingen en procedures 
 • Dinsdag 23 maart 2021
  • 09.00 - 12.30 uur: Omgevingsmanagement & Verkeersmanagement 
  • 13.00 - 17.00 uur: Omgevingsmanagement & Ecologie
 • Dinsdag 30 maart 2021
  • 09.00 - 12.30 uur: Omgevingsmanagement & Moderne Contracten 
  • 13.00 - 17.00 uur: Omgevingsmanagement & Kabels en Leidingen 

Klik hier om je aan te melden