competentiedag biind coffeng webinarreeks

Webinarreeks over de 1,5 meter samenleving

30 april, 28 mei en 25 juni 2020

donderdag, 30 april, 2020 - 11:30 tot donderdag, 25 juni, 2020 - 16:30

Wat betekent het nieuwe normaal in de 1,5 meter maatschappij voor samenwerken in de fysieke leefomgeving? In een reeks van drie webinars wordt ingegaan op deze vraag. Onze specialist Robert Coffeng is één van de gespreksleiders bij alle webinars. We gaan samen op zoek naar ‘de impact van het nieuwe normaal op onze fysieke leefomgeving’. De webinarreeks wordt georganiseerd door Biind, samen met Antea Group, Mobycon en Stendig-advies.

Businesslijnen:
Tags:

Klik hier om je aan te melden voor de webinars

  • 30 april | 11.30 – 12.30 uur: Het nieuwe normaal in de fysieke leefomgeving
    Door: Johan Diepens (Mobycon) i.s.m. Etienne Kreutzer (Stendig-advies) en Robert Coffeng (Antea Group)

In dit eerste webinar van het drieluik gaan we op zoek naar de belangrijkste consequenties die de 1,5 meter maatschappij zal hebben op het gebruik, de inrichting, het ontwerp en het onderhoud van de fysieke leefomgeving. Vanuit veel disciplines en werkvelden komen de protocollen op ons af. De fysieke leefomgeving is daar soms even onderdeel van, maar vaak ontbreekt het. Wat zou het mobiliteits-protocol kunnen worden en wie spelen daar een rol bij? 

Johan Diepens neemt je mee langs een aantal signaleringen en laat zich graag door jou inspireren. Welke aandachtspunten zijn er volgens jou? Welke oplossingen zie je? Aan het eind van het webinar bepalen we samen de eerste logische contouren van een mobiliteits protocol, evenals de knelpunten in inhoud en samenwerking.

Dit webinar kun je ter kennismaking gratis bijwonen

  • 28 mei | 15.30 – 16.30 uur: Het nieuwe normaal in samenwerken
    Door: Robert Coffeng (Antea Group) i.s.m. Johan Diepens (Mobycon) en Etienne Kreutzer (Stendig-advies)

Dit tweede webinar, onder leiding van Robert Coffeng (Antea Group), gaat vooral over de manier van (samen)werken in de 1,5 meter maatschappij. “Schouder aan Schouder, met hetzelfde doel” zongen Guus en Marco 10 jaar geleden. Symbolisch is dat helemaal actueel. Wie had toen gedacht dat dat fysiek juist nu niet meer kan in de 1,5 meter maatschappij? Wat betekent dat voor samenwerken, op afstand? Veel organisaties faciliteren allerlei digitale mogelijkheden om de samenwerking tussen collega’s onderling en met klanten vorm te geven. Vanuit thuis samenwerken door gebruik te maken van Skype, Teams, Zoom of Jitsy lijkt het devies. 

Hoe past ons sociale karakter en dit digitale keurslijf? In dit webinar delen we ervaringen en geven we tips over hoe we vruchtbaar kunnen samenwerken met mensen op afstand!

  • 25 juni | 15.30 – 16.30 uur: Het nieuwe normaal in omgangsvormen
    Door: Etienne Kreutzer (Stendig-advies) i.s.m. Johan Diepens (Mobycon) en Robert Coffeng (Antea Group)

‘Social distancing’ kent een fysieke component, waar we het eerder in de webinarreeks over gehad hebben. We hebben ook al besproken hoe samenwerken op afstand eruit ziet. In dit webinar gaan we verder in op het ‘social’-aspect. Want wat gaan we doen als social distancing (voorlopig) de nieuwe norm moet blijven? Welke competenties worden in de (nabije) toekomst belangrijk om te beheersen? En hoe gaan we communiceren en elkaar (aan)spreken op 1,5 meter? Kortom: hoe gaan we nieuwe, passende gewoontes en vaardigheden creëren? Deze vragen zijn urgent, omdat als we willen deze verandering van gedrag gaan plaatsvinden, we op tijd moeten beginnen met mensen bewustmaken, informeren, begeleiden en laten leren. Dan heeft gedragsverandering en de ontwikkeling van competenties kans van slagen. Zeker omdat we het hier toch hebben over ingewikkelde competenties zoals ‘aanpassingsvermogen’ en ‘omgevingsbewustzijn’ en invloed heeft op hoe we competenties zoals ‘discipline’ en ‘samenwerken’ tot nu toe hebben ingevuld. 

We gaan het in dit webinar hebben over gedragsverandering, gewoontevorming en de rol die sociale en fysieke omgeving hierbij speelt. Wat je leert, middels een inhoudelijke voordracht en een gesprek met vakgenoten, is welke begeleiding je mensen kunt gaan bieden om wegwijs te worden in de nieuwe omgangsvormen die er nodig gaan zijn.