Workshop Bewegingswerken Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

Workshop Bewegingswerken Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

Duurzamer, kwalitatief beter en tegen lagere kosten

dinsdag, 20 juni, 2017 - 12:00 tot 17:00

Nederland telt honderden beweegbare bruggen. Het zijn civiele kunstwerken die vragen om diepgaande kennis van ontwerp, veiligheid beheer. De specialisten binnen Antea Group bieden meerwaarde in de hele levenscyclus van beweegbare bruggen. Het tipje van de sluier wordt opgetild tijdens een workshop binnen het evenement Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen om te tonen op wat voor manieren Antea Group dit bewerkstelligt.

Businesslijnen:

Tijdens de workshop tonen Simone de Rijke, Kodo Sektani en George Bitter van Antea Group de problemen die men tegen komt in verscheidene projecten van bestaande beweegbare bruggen. In dit geval wordt specifiek besproken welke problemen zich voordoen met betrekking tot de aandrijving van bestaande bruggen. De kernvraag is in feite: Hoe kunnen we (onderdelen van) onze beweegbare bruggen toekomstvast hergebruiken en aanpassen aan de omstandigheden, zowel normatief als in de omgeving?

Deze problemen kunnen worden aangepakt op verscheidene manieren. Deelnemers van de workshop krijgen de gelegenheid om binnen een paar thema’s oplossingen te bedenken. Vervolgens kunnen ze met elkaar in discussie treden over de gevolgen van dergelijke oplossingen. Op deze manier dragen de deelnemers en Antea Group bij aan de kennisdeling en -ontwikkeling op het gebied van beweegbare bruggen.

Locatie:
Buitensociëteit Zwolle.