‘Waddenlei overstroomt’ gepresenteerd tijdens Deltacongres 2016

‘Waddenlei overstroomt’ gepresenteerd tijdens Deltacongres 2016

7 november 2016

Wonen, werken en leven op een Waddeneiland is net even anders dan aan de vaste wal. Antea Group heeft in opdracht van Samenwerkingsverband De Waddeneilanden en Veiligheidsregio Fryslân een scenario-onderzoek uitgevoerd over overstromingsrisico’s op de Waddeneilanden.

Het scenario-onderzoek is een impactproject van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie en resulteerde in het rapport ‘Waddenlei overstroomt’. Dit rapport bestaat uit een verhaal over een overstromingssituatie van een fictief Waddeneiland en enkele discussieonderwerpen die van betekenis zijn voor de praktijk en toekomstige beleidsontwikkeling omtrent meerlaagsveiligheid. 

Het rapport is op 3 november 2016 publiek gemaakt tijdens het Deltacongres met als doel om bewustwording te creëren bij bestuurders en andere belanghebbenden. Als inleiding op het rapport hield verhalenverteller Frank Belt in de lunchpauze een gepersonaliseerd verhaal over de overstroming van Waddenlei waarin de 16-jarige Kevin en zijn familie centraal staan. Een korte versie van dit verhaal en het rapport ‘Waddenlei overstroomt’ zijn hier te vinden.