30 young professionals aan de slag met innovatie tijdens Provada 2016

30 young professionals aan de slag met innovatie tijdens Provada 2016

9 juni 2016

Op dinsdag 7 juni gingen ruim 30 young professionals op de Provada aan de slag met innovatie in de vastgoedsector. De opdracht: kom met een idee of concept wat inspeelt op de technologische ontwikkelingen op het gebied van wonen, winkelen, werken, leisure of zorg.

De vijf gemixte groepen (bestaande uit een mix van Heijmans, Dura Vermeer, BouwInvest en Antea Group) presenteerden de ideeën aan de jury, bestaande uit Rob van Dongen (Antea Group), Dick van Hal (Bouwinvest), Ronald Dielwart (Dura Vermeer) en Peter van der Gugten (Heijmans). Belangrijke beoordelingscriteria waren innovatie, ketensamenwerking en de haalbaarheid van de plannen.  

Uiteindelijk werd het project ‘BinnenBoeren’ als winnaar gekozen. Het idee: gebruik leegstaand vastgoed voor indoor-farming. Met speciale Ledlampen wordt het voedsel puur, eerlijk en biologisch geteeld. En vervolgens lokaal gedistribueerd, wat ook weer scheelt in transportbeweging. Van Antea Group zaten Rogier Buck en Corine Jorna in het winnende team.

De jury gaf bij de prijsuitreiking als toelichting dat dit zij dit idee innovatief en toepasbaar vonden en dat het een oplossing biedt voor meerdere problemen.