Antea Group Official Supplier Olympisch Stadion

16 april 2013

Hét moment van de dag voor veel bezoekers: ‘je raadt nooit waar ik nu ben. Ik sta op de middenstip van het Olympisch Stadion!’ Sinds de heropening wordt het stadion steeds intensiever gebruikt.

Businesslijnen:

Voetbal-, atletiek-, bedrijfsevenementen en gala’s: voor elk evenement wordt het grasveld uitgebreid gekeurd, geprepareerd of indien nodig afgedekt. Een klus die met grote nauwkeurigheid moet gebeuren en waarvoor Antea Group Sport zich al sinds 2001 inzet.

Gezamenlijk is de afgelopen jaren gewerkt aan een meer duurzaam en milieuvriendelijk onderhoudstraject voor het gras en de atletiekbaan van het monumentale stadion. Sinds vandaag is dat ook zichtbaar voor alle klanten: Antea Group Sport verbindt zich als official supplier aan het Olympisch Stadion. De lat op het gebied van accommodatiebeheer ligt hoog, het is een internationale A-atletiek locatie waar in 2016 de Europese Kampioenschappen Atletiek gaan plaatsvinden.

'Antea Group Sport is verheugd met het tekenen van een nieuw partnerschap. Het is een eer om onze naam als official supplier te mogen verbinden aan het traditierijke stadion. Wij zijn in 2001 verantwoordelijk geweest voor de renovatie van de atletiekbaan en het voetbalveld en verzorgen sindsdien het onderhoud. Ook de komende jaren blijven wij ons uiterste best doen om de accommodatie in topconditie te houden’, zegt Gosewin Bos, businessmanager Sport van Antea Group.

1760 kilometer gras

In de afgelopen jaren is in het Olympisch Stadion ruim 1760 kilometer gras gemaaid, worden er per onderhoudsbeurt 317.000 perforaties in de grasmat gemaakt en is in totaal al 102 kilometer aan belijning aangebracht.

De ondertekening van het partnerschap werd feestelijk gevierd: Antea Group schonk een elektrische onderhoudskar aan het Olympisch Stadion. De kar heeft een opvallende oranje kleur en is een stuk milieuvriendelijker dan de oude. Dit past bij de nieuwe denkwijze ten aanzien van het duurzame en milieuvriendelijke onderhoud van het stadion.